Kereplős tánctábor

2019.06.30.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
Már több mint egy évtizede a Kereplő Néptánc Egyesület nyaranta táborozást szervez. A Helyszín Verőce, a Csattógóvölgyi táboregyüttes. Kiváló környék, ahol faházas szállások mellett foglalkoztató, közösségi termek éppúgy megtalálhatók mint a sportpályák, az uszoda, a szabadtéri színpad. A környék szépségeiről nem is beszélve. Nem is kérdés, hogy érdemes ide visszatérni, amikor vége van a tanévnek.
     A rétságiak szinte hazájárnak már a jól ismert tábori épületek közé. Nemrégen volt az évbúcsúztató néptánc gála, ahol jeleztük, hogy az tanévnek ugyan vége van, de még a tábor várat magára. 52 gyermek vett részt a majd' egy hetes önálló, közösségi eseményen, de nem csak városunkból érkeztek romantikus elemekkel gazdagított táncos napokra fiatalok, hanem Nagyoroszikból is többen csatlakoztak.
     A júniusi tábort Simon Katalin szervezte és vezette, de több segítőre is számíthatott. Táncoktatásban Onodi Attila, kézműves foglalkozásokban Dósa Éva, Dobsony Zsófia, Köblösné Aranka,Tétényi Zsuzsanna, Vigyinszki Attila (aki hangszerével is gyakorta fokozta a hangulatot.) Íjászatban Rada Gábor. Segítségükre voltak azok a szülők, akik csak egyes alkalmakra látogattak Vezőcére.
     Egy tábor a gyermekeknek egész életre meghatározó élményt jelent. Olyan lelki töltődést, amit majd évek, vagy évtizedek múltán emlékezve értenek meg igazán. Az otthonról "kiutazás", új barátokkal ismerkedés, önálló "anyu nélküli" ébredés és felkészülés a napra, de legfőképpen ami nap közben történik. Az pedig volt bőségesen. Tánctanulás mallett minden nap több kiegészítő program is volt. Részben a létesítmény területén. Foci, strand, tábortűz, és kreatív kézműveskedés. Persze nem maradhat ki a kirándulás a Duna-partra. No meg egyéb meglepetések, mint amikor megérkezett a fagyi.
     Az biztos, hogy sok-sok élménnyel gazdagodva tértek haza, és mesélték a fantasztikus történeteket. Esőről, napsütésről, barátokról, kisebb storikról. Amit pedig táncban megtanultak ősztől már a fellépésekben be is mutatják. Köszönet minden szervezőnek, közreműködőnek.
     Pár kép itt alul rövid áttekintése az eseményeknek, koránt sem a teljességre törekvés szándékával.
 GiK -  Fotók: Simon Katalin 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-