Országos szinten is eredményesen szerepeltek
-
Kecskeméten a diáksport tekintetében sűrű hétvége volt a március 10-11-i szombat-vasárnapon. A diákolimpiai mozgalom 10. évének évfordulója tiszteletére ugyanis a városban rendezték ezeken a napokon  több sportág országos döntőit. A szellemi olimpikonok versenyéről már beszámoltunk. De a rétsági olvasót méltán érdekli, hogy az ugyancsak ott szereplő asztaliteniszesek milyen eredménynel tértek haza. Tudósítónk most küldött anyagával számolunk be az eseményről.
     A versenyt természetesen megelőzték a megyei viadalok, ahol számtalan sportoló mérte össze tudását. Korábban rendre beszámoltunk, hogy asztaliteniszes diáksportolóink sorra jól szerepeltek a "Palócország" versenyein. Ugyanakkor országos tornáta most először tudtak bejutni. Minden megyéből ugyanis - az elődöntők alapján - 4 versenyző  (2 lány és 2 fiú) állhat asztal mellé, az elért legjobb megyei eredmények alapján. Szűkebb hazánkat ezen a versenyen Szikszai Nóra és Vass Dóra, a rétsági Főnix Asztalitenisz SE fiatal versenyzői, továbbá Sőtér Sándor és Szőlősi Milán a nagybátonyi VASK diáksportolói képviselték.
     A lebonyolítást a csapat és egyéni versenyek miatt két napra osztották szét a szervezők. Március 10-én délután kezdődtek a csapatversenyek. Sajnos a mérkőzésekhez választott tornacsarnok hagyott kívánnivalót maga után, ami nehezítette fiataljaink kellően koncentrált játékát.
     A 16-os főtáblán a csapatokat un. "vaksorsolással" párosították. 19 megye és Budapest 2 csapata alkotja a teljes mezőnyt. 5 csapat "bejátszik" a főtáblára. A Nógrád megyei csapat a 2-es számot húzta, ez a főtáblán azt jelentette, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapat volt az első ellenfél. Mindjárt kezdéshez nem volt egy szerencsés sorsolás, hiszen tudni kell, hogy az ellenfél 2004-ben, 2005-ben bajnok lett kategóriánkban és 2006-ban is ezüstérmesen végzett. A mieink nagy csatában mégis helytálltak és 2-2 játszmaállás után a mindent eldöntő páros mérkőzést sikerrel zárva Rétság jutott tovább.
     A nyolc között (már éremért küzdve) Vas megye volt az ellenfél. Remekül küzdött csapatunk, de az utolsó mérkőzést 2:0 vezetés után elveszítettük. Így a verseny további részében az 5-8. hely valamelyikéért versenyezhettek lányaink.
     A helyosztóban Tolna megye játékosaival álltunk asztalhoz. Mindenki hozta a saját mérkőzését, így az 5. 6. helyért folyt a küzdelem. Sajnos itt nem sok esélyünk volt. 4:0-ra kikaptunk a sportszerűen, de rendkívül erősen játszó csapattól, akit még a szerencse is jobban segített. 
     Az így kialaklult eredménytáblán csapatunk a 6. helyen végzett. Ez mindenképpen kiemelkedő eredmény, hiszen évtizedek óta nem fordult elő, hogy nódrádi diákok ilyen helyezést hoztak volna haza. Úgy vélem büszkék lehetünk sportolóinkra, akkor is, ha egy szerencsésebb sorsolás és egyéb kürölmények mellett reális esélyünk volt jobb helyezést elhozni. No de ilyen a sport, és itt ezek voltak a versenyszabályok. (Más sportágban - pl ökölvívás - valaki legyőzi az előző év bajnokát, már ő az első. Csapatunk, mint előbb is írtuk, nehéz de szép mérkőzésen első játékával megverete az évek óta bajnok csapatot.) De a sportban ez is benne van, az egyenes kiesési rendszernek vannak hátrányai. Az esélylatolgatás mellett örömmel gratulálunk játékosainknak a szép szerepléshez!
     Néhány mérkőzés eredménye:
Nógrád megye - Jász-Nagykun-Szolnok megye 3:2
Sótér Sándor - Zelei Norbert 3:0
Szőlősi Milán - Nagy Norbert 3:1
Vass Dóra -                    2:3
Szikszai Nóra -                0:3
Páros mérkőzés: Sótér, Szöllősi - Zelei, Nagy 3:0
Nógrád megye - Vas megye 1:3
Sótér S - Iszak R. 3:0
Szöllősi M - Kovács Á 1:3
Vass D - Bősze Zs 1:3
Szikszai N - Kálmán V 2:3
Nógrád megye Tolna megye 4:0
Nógrád megye Fejér megye 0:4
Vass - Tásoki F 0:3
Szikszai - Nádori N. 0:3
Sótér - Körmendi 1:3
Szöllősi - Kucsi 2:3
-
     Képeink a verseny izgalmait idézik illetve a végén a megye csapatának versenyzőit láthatjuk edzőjükkel, Sági Zoltánnal.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-