Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia - Országos döntő
-
Március 11-én vasárnap rendezték Kecskeméten a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia országos döntőjét. Mint arról korábban beszámoltunk a Rétságon rendezett Kelet-Magyarországi elődöntő első 4 helyezettje között az akkor bronzérmes rétsági csapat is jogot szerzett az országos megmérettetésen való részvételre.
     Az országos döntőn összesen 8 csapat vett részt (A Kaposváron rendezett Nyugat-Magyarországi nyertesekkel együtt.) ŐK: Általános Iskola, Napköziotthon és Óvoda - Máriakéménd,  Móra Ferenc Gimnázium - Kiskunfélegyháza, Móra Ferenc Általános Iskola és Könyvtár - Homrogd, Dr. Mező Ferenc Általános Iskola - Budapest XIV., Általános Iskola - Rétság, Berzsenyi Dániel Általános Iskola - Kaposvár, Fekete István Általános Iskola - Zamárdi, Általános Iskola Kiskanizsa - Nagykanizsa. 
     A rendezvényre Kecskeméten, a Szent-Györgyi Albert Középiskola modern épületének aulájában került sor.
     A mezőny igen szoros, hiszen jól felkészült csapatok mérték össze tudásukat. Közöttük természetesen az előző évek bajnokai, ezüst és bronzérmesei. A verseny módszere hasonló az elődöntőkhöz. Két félidőben tesztlapokat kellett kitölteni. Az arra adott válaszokat a zsüri értékelte, és így folyamatosan figyelemmel lehetett kísérni az eredmények alakulását. A kérdések rendkívül nehezek voltak, sok beugratós feladvány a mezőny minden tagját nagy fejtörésre ösztönözte. Itt már 1-1 pont is számottevő a helyezések kialakításánál.
     Rétság csapata az igen szoros küzdelemben, jó szerepléssel a 7. helyezést érte el. Volt amikor a 3. helyen álltak, de a ténylegesen szoros összecsapások során ez az eredmény alakult ki. A csapat tagjai: Jaloveczki Boglárka, Makkai Máté, Szikszai Nóra és Vincze Áron. Felkészítőjük évek óta Tömösvári Sándor. Gratulálunk a döntőbejutáshoz, a helytálláshoz és a szép eredményhez. Mert persze az előző év bajnokaitól minden drukker ujra aranyat szeretett volna, ami a bizalom szép jele. Ugyanakkor kétségtelen tény, hogy már az országos versenybe jutni is kiváló eredmény! És azt sem szabad elfelejteni, hogy a csapat két erőssége középiskolába "nőtt", helyettük új fiatalok kerültek a négyeshez. Így ebben a felállásban először szerepeltek országos megmérettetésen. 
      A végleges lista a helyezettekről és a pontértékekről:
1.  Kiskunfélegyháza, Móra Ferenc Gimn. 
2.  Budapest XIV., Dr. Mező Ferenc Ált. Isk. 
3.  Kaposvár, Berzsenyi Dániel Ált. Isk. 
4.  Nagykanizsa, Ált. Isk. Kiskanizsa 
5.  Máriakéménd, Ált. Isk., Napköziotthon és Óvoda 
6.  Homrogd, Móra Ferenc Ált. Isk. és Könyvtár 
7.  Rétság, Ált. Isk. 
8.  Zamárdi, Fekete István Ált. Isk.
208 pont
175 pont
170+15 pont 
170+6 pont 
161 pont
154 pont
147 pont 
135 pont
       A képeket Megyeri Judit készítette, illetve a rendezvénynek helyet adó iskola honlapjáról valók.
A rendezvény helyszínéül szolgáló Szent-Györgyi Albert középiskola és aulája

Verseny közben

Az elődöntőből bronzéremmel bejutott Rétsági csapat az eredményhirdetés után

 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-