HANGADÓ
2004. AUGUSZTUS 

A Rétsági Fotó Kör hírei

Egy évvel ezelőtt, 2003. augusztus 29-én a Magyar Fotográfia Napján alakult meg a Rétsági Fotókör. Azóta rendszeresen találkozunk, részt veszünk különböző pályázatokon, rendezvényeken.
     A pályázatokon való részvételünk, szinte mindig sikeresen végződött, helyezéseket is értünk el, de kiállításra mindig javasolták a fotóinkat. Név szerint: Kiss Nelly salgótarjáni pályázaton helyezést ért el. Veszprémben is kiállították a képeit. Horváth József (Kosd), Szlezák Anikó és Vargáné Fidel Ágota képei kiállításra kerültek Salgótarjánban. Vargáné Fidel Ágota három képe a MAFOSZ által kiírt pályázaton helyet kapott egy művészeti albumban.
     Az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából Ciprus hirdetett meg egy fotópályázatot a most csatlakozó országok részére, melynek témája „Országunk értékei, hagyományai”. Tíz képet választott ki a MAFOSZ a beérkezett pályázatok közül. Ciprusra kiküldött országkollekcióba szerepel Vargáné Fidel Ágota egy felvétele is.
     A Fotó Art magazin minden évben két alkalommal fotós hétvégét szervez a fényképezés iránt érdeklődőknek. Ez év tavaszán Királyréten volt a találkozó. A rendezvényen több cég képviselteti magát, ilyenkor mutatják be az újdonságokat, s előadásokat tartanak. Mindent meg lehet nézni, ki lehet próbálni. Neves természetfotósok vezetésével fotóstúrán lehet részt venni, majd esténként diavetítéssel örvendeztetik meg a résztvevőket. A gyönyörű környezetben jó hangulatú, családias beszélgetések folytatódnak annak ellenére, hogy a résztvevők közel háromszázan voltak. Egy berendezett műteremben hivatásos modellekkel a portré-felvételezés rejtélyeit is ki lehet próbálni. Mindezen túl apró ajándékok és tombola nyeremények teszik még hangulatosabbá a három napos rendezvényt. Az eseményen öten képviseltük a Rétsági Fotó Kört.

Vargáné Fidel Ágota
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-