Rétságon indult a szivacskézilabda megyei bajnokáság


Közelmúltban beszámoltunk róla, hogy a rétsági lánycsapat versenyen kívül bajnokságot nyert Pest megyében a Diákolimpián. Nógrádban azonban csak most kezdődik e sportág bajnoksága. Éppen városunkban, Rétságon mérte össze tudását 3 fiú, és 3 leány csapat.
     Salgótarjánból érkeztek vendégek, ráadásul 2-2 csapattal. A bajnoskság menete olyan, hogy minden csapat játszik minden csapattal, majd az így kialakuló tebella első 2 helyezettje jut tovább a régiódöntőre. Így ma 6 mérkőzésre került sor, de még bőven van hátra, hiszen Balassagyarmat csapatának játszania kell majd a rétságiakkal és a salgótarjániakkal is, meg St csapatainak egymással.
     A rendes kézilabda és a szivacskézilabda különbözőségét most nem ismertetném, előző cikkünkben erről nyilatkozott Holman Ferenc a rétsági csapat edzője.
     Elsőként a helyi fiúk léptek pályára a Beszterce DSK csapata ellen. A tarjáni sportolók megérdemelten győztek, jól látszott, hogy jobban felkészültek, edzettebbek, taktikusabbak. A lányoknál viszont Rétság aratott sikert. Érzékelhető rutint jelentett számukra a Pest megyei verseny végiglabdázása. A tapasztalatszerzés és rutin meglátszott játékukon. A tarjáni általános iskola csapatával már a fiúk is bizonyítani tudták tudásukat, és nyertek. És a nap fénypontja volt, hogy versenyen kívül megmérkőztek egymással a tarjáni fiúk a rétsági lányokkal, és forditva, a tarjáni lányok a helybéli fiúkkal.
     A mérkőzések igen jó hangulatban, a pályán feszültségektől sem mentesen, lendületesen zajlottak. A közönség - az éppen nem játszó csapatok, csapattagok, szülők, kisérők tapsokkal honorálták a gólokat, és biztatták a csapatokat. A képek persze azt a hangzavart, azt a lelkesítő hangulatot nem tudják visszaadni, ami a teremben uralkodott, de talán sikerül felvillantani a sportág szépségéből és nehézségéből valamit.
     És végül álljanak itt az eredmények, és a rétsági gólszerzők:
Mérkőzés, eredmény -  Góllövők
Salgótarján Beszterce DSK - Rétság (fiúk) 
25-10 (13-4)
Bodnár Martin (4) Szikora Bertold (4) Veres Patrik (1) Zachar Krisztián (1)
Rétság Ált Isk - Beszterce Ált isk (fiúk)
19-9 (12-5)
Bodnár Martin (11) Szikora Bertold (4) Horváth Viktor (3) Zachar Krisztián (1)
Rétsági (fiúk) - Salgótarján (lányok)
20-10 (12-5)
Bodnár Martin (8) Szikora Bertold (8) Zachar Krisztián (3) Veres Patrik (1)
Rétság Ált Isk - Salgótarján Beszterce DSK (lányok) 23-16 (10-7) Paróczi Sára (13) Veres Bernadett (7) Maglódi Nikolett (2) Holman Nóra (1)
Rétság Ált Isk - St. Beszterce Ált Isk (lányok)
28-9 (14-5)
Paróczi Sára (15) Veres Bernadett (11) Maglódi Nikolett (1) Holman Nóra (1)
Rétság (lányok) - Salgótarján (fiúk)
18-19 (9-12)
Veres Bernadett (9) Paróczi Sára (8)  Maglódi Nikolett (1)

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-