Bajnokságot nyertek szivacskézilabdásaink


Figyelmesebb olvasóink már vasárnap kora délután felfedezhették honlapunkon, hogy egy jegyzőkönyv becsatolásával tudósítottunk róla, hogy rétsági sportolóink szép eredményt értek el. Tekintve, hogy önmagában a tény még nem elég hír ahhoz, hogy címlapunkra emelve beszámoljunk róla - ellentétben más internetes oldalakkal - mi nem elégedtünk meg a puszta jegyzőkönyv kimásolásával. Ugyanis - mint bárhol máshol - a lényeg a részletekben rejlik. Tudósítónk - sőt tudósítóink - utána is jártak a részleteknek. Szerkesztőink megtisztelik az Olvasót azzal, hogy képes és részletes anyaggal szolgálunk.
     A hír tehát úgy szól, hogy megyei bajnok a rétsági szivacskézilabdások csapata. Hogy-hogy bajnok, hiszen a megyei bajnokság csak e hét csütörtökén kezdődik! Sűrű elfoglaltságában zavarva sikerült elérnünk Holman Ferenc iskolaigazgatót, aki jelenleg a csapat edzője is. Ugyancsak készséggel állt rendelkezésünkre Partos Gáborné, akinek viszont a sportág helyi meghonosításában és a fiatalok előző két évbeni felkészítésében volt kiemelkedő szerepe.
     - Mikor indult ez a sportág itt Rétságon?
     - Ez a harmadik évünk. Előző évben ez a csapat Miskolcon már szerepelt, az Északkelet-Magyarországi régió versenyén 4. helyet érték el. A fiúk pedig 5-ikek. 2005-ben a lányok lettek másodikak a régióban. Előző években Ria (Partos Gáborné) volt az aki vitte a csapatot. 
     - A Nógrád megyei bajnokság még csak a héten indul ...
     - Most Pest megyében nyert a csapat versenyen kívül. Egyik versenyző együttes visszalépése miatt kaptunk meghívást, ahol sikeresen szerepeltek.
     - Milyen korú, melyik osztályos gyerekek játszanak?
     - Második, harmadik, negyek osztályosok. Csak ők férnek bele ebbe a kategóriába. Ők most kapják a kézilabdázás alapjait. Ez egy jó kézilabdasport, mert a gyerekek nem félnek a labdától.
     - Igen hát az a kérdés, hogy mitől más a szivacskézilabda, mint a rendes kézilabda?
     - Kisebb méretű, 20x10 méteres a pálya, a labda az körülbelül akkora mint a nullás vagy egyes kézilabdák, de szivacsból van.
     - És pattanni pattan?
     - Pattanni pattan, kicsit másképp pattan mint a rendes kézilabdák. Nehezebb megfogni, pont abból kifolyólag, hogy ez nem tapad úgy bele az ember kezébe. Tehát ezek a gyerekek, amikor rendes kézilabdát kapnak a kezükbe, jobban tudnak majd játszani.
     - A szabályok - a pálya méretet leszámítva, ugyanazok?
     - Tulajdonképpen ugyanazok. Itt rövidebb játékidőről van szó - 2x10 perc, rövidebb kiállítások vannak, 1 percesek a kiállítások, közelebbről lövik a büntetődobást és kisebb létszámban játszanak. A nagy kézilabdában 6+1 játékos van itt 3+1 játékos van. Műanyag kapu van hozzá. Itt a tornateremben ki van jelölve egy pálya, azt megnézheted. Például csütörtökön, amikor a Nógrád Megyei banokság indul.
     - A felkészítés tanórai foglalkozás keretében zajlik? Mennyit edzenek a fiatalok?
     - Nem! Délutáni foglalkozások vannak, hetente kétszer edzenek, hétfőn és szerdán. Néha ez edzőmérkőzésekkel még kiegészül. A szülők nagyon sokat segítenek, visznek minket ha máshol lehet edzőmérkőzést játszani. Mi is fogadunk más csapatokat, Vácról, Pencről jönnek hozzánk.
     - Most megnyertétek a Pest megyei versenyt, akkor arral lehet számítani, hogy hazai pályán könnyen lehet nyerni?
     - Nem, nem! Például a salgótarjáni nagyon ügyes csapat, de jó esélyeink vannak... Pont azért csináltuk ezt a szereplést, és hogy mi is megyünk, ide is jöttek, hogy felkészüljünk a Nógrád megyei bajnokásgra. Nekünk ez felkészülés szerves része.
     -  Ki az edző?
     - Most én vagyok az edző, előző két évben Ria volt.
     - És ha gyarekek felsőtagozatba mennek, akkor ezt tudják folytatni? (Partos Gáborné válaszol)
     - Nem, felsőtagozatban nagy kézilabdára mennek át. Tehát az alapokat leraktuk, és nagyon jó lesz a továbbiakra nézve.
      - Mondjuk még el - mondja Holman Ferenc - hogy a gólkirály is tőlünk került ki.
      - Sűrű lesz a program, mert holnap, holnapután is megyünk több program van ... egészíti ki Partos Gáborné.
     - Köszönöm az információkat.
Noha a jegyzőkönyvben - ami itt alul is megnyitható - olvasni lehet a csapat tagjait, de méltó dolog felsorolni őket: Bashiri Mária, Berecz Dominika, Bikkes Zsanett, Cserven Gréta, Holman Nóra, Kaliczka Flóra, Kaliczka Sára, Maglódi Nikolett, Miklián Alexandra, Miklián Barbara, Paróczy Sára, Tőkei Patrícia, Veres Bernadett. (A kiemelkedő teljestményűek vannak vastagon jelölve.) A Pest megyei bajnokságban a gólkirály Paróczi Sára. Ő 82 gólt dobott, de még a 6. helyen is rétsági versenyző van, Veres Bernadett 31. góllal.
      Alábbi tornatermi képek a Pencen tartott mérkőzésen készültek, segítségükkel a verseny hangulatából egy csipetnyit eljuttatunk az Olvasóhoz.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-