Rétság Városi Sport Egyesület
-
Vezetőség: Hajduk János S.E. elnök, Gresina István Elnökségi tag, Salgai György Elnökségi tag, Pénzes István Elnökségi tag
Az egyesület rövidített neve: R.V.S.E.
Az egyesület székhelye: 2651 Rétság Mikszáth út 41.
Az egyesület színe: Piros-fehér

-
Rétság Városi Sportegyesület szervezeti felépítése:
-

Részlet az alapszabályból:

A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan működő társadalmi szervezet.
Az egyesület a vonatkozó jogszabályok és az alapszabály, valamint a közgyűlés választott szerveinek határozatai alapján elnökének irányításával végzi tevékenységét.
A szakosztályok létrehozása illetve megszüntetése az egyesület elnökségének hatáskörébe tartozik.
Az egyesület a Magyar Olimpiai Bizottság és a szakszövetségek alapszabályait magára nézve kötelezőnek ismeri el.
Az egyesület tagja lehet a sport területén működő érdekvédelmi szervezeteknek.
Az egyesület- céljainak megvalósítása érdekében- együttműködik a működési feltételeinek biztosításában részt vállaló állami, társadalmi és gazdálkodó szervezetekkel valamint magánszemélyekkel.
Szerkezeti felépítésünkön látszik hogy fő területünk a labdarúgó szakosztály üzemeltetése és versenyeztetése. A Sakk és a Fittnes szakkörök kicsiny de annál lelkesebb csapata a megyei versenyek hiánya miatt csak házi versenyeken és alkalomszerűen tornákon szerepelnek. Viszont meglétükkel színesítik egyesületünk életét. És munkájuk nélkülözhetetlen egyesületünk életében.

LABDARÚGÓ SZAKOSZTÁLY

A Szakosztály három fő területre osztható:

1. Felnőtt és ifjúsági csapat
2. Utánpótlás (Bozsik-2 program)
3. Szurkolói kör
1. FELNŐTT ÉS IFJÚSÁGI CSAPAT:
A Nógrád Megyei II. bajnokság nyugati csoportjában szerepelnek az utolsó öt évben mindkét csapat az élmezőnybe tudott végezni. Még ebből is kiemelkedik az ifjúsági csapat 2000. évi eredménye amikor bajnokságot nyertek. Az első csapatnál fontos megemlíteni a 2002-es bajnokságot, amikor az egész bajnokságban csak egyszer szenvedtek vereséget.
A csapatok rendkívül jó szellemű baráti társaságokat alkotnak mi sem bizonyít jobban, mint az hogy átigazolási időszakban már több éve nem változik az összetétel. Az első csapatnál mindenkivel, míg az ifjúsági csapatnál több játékossal Amatőr Sportszerződéssel rendelkezünk.
2. UTÁNPÓTLÁS CSAPATAI (U7 U9 U11 U13 U15 CSAPATOK)
A R.V.S.E. 2002–ben csatlakozott a Bozsik-2 programhoz ennek keretén belül létre kellett hozni a fent említett csapatokat. A Bozsik–2 program lényege hogy az utánpótlás nevelést a sportegyesületekre bízza, és ehhez különféle feltételeket biztosít. A program a GY.I.S.M. és az M.L.SZ. ellenőrzése mellett működik. Sportegyesületünk hatékony munkájának eredményeképpen Alközpont lett, így tizennégy kis település tartozik hozzánk. Az Alközpont Vezető is közülünk lett kijelölve Salgai György személyében. A korosztályoknak megfelelően több tehetséges kis labdarúgóval is rendelkezünk:
Ilyenek például:   Pataki Viktor, Dunavölgyi Gergely, Salgai Dávid,Szádóczki István, Keresztes Máté, Rompos Ádám, Molnár Mátyás, Matus Rajmond, Szádóczki Máté, Cserhalmi Bence, Baranyi Márk, Baranyi Máté a fiúk közül, de vannak ügyes leány futballistáink is: Vass Dóra, Antal Frida.
3. SZURKOLÓI KÖR:
Rendkívül lelkes társaság többen közülük már idegenbe is elkísérik a csapatot saját költségükön. Rendkívül szoros kapcsolatot tartanak az elnökséggel, és mindenben támogatják azt. Tevékenységükre jellemző, hogy társadalmi munkában felújították a sportöltöző tetőszerkezetét és a külső homlokzatát is. Ide tartozik még az öregfiúk csapata, amely alkalomszerűen játszik és közel húsz éve minden évben vendégül látja és meglátogatja a Szlovákiai Vilke testvércsapatát. Szereplésük és munkájuk nélkülözhetetlen az egyesületünk életében. Több városi rendezvényen is tevékenyen részt vettünk és szerveztünk az utóbbi időben.


Szakmai rész: Vezetőink magasan képzettek és folyamatosan képzik magukat a minél eredményesebb feladat végrehajtása érdekében, edzőink, oktatóink az egyesülettől semmilyen anyagi támogatást (bért, tiszteletdíjat) nem vesznek fel. Ők azok, akik megszállottan képzik és versenyeztetik versenyzőinket.

Szakosztályvezető: Salgai György UEFA "B” licence
Felnőtt csapat: Rácz Zoltán MLSZ ,"D" licence
Ifjúsági csapat: Vass József
U15-U13 csapat: Szabó Endre MLSZ "D” licence
U11 csapat
U9 csapat: Pénzes István UEFA "B” licence
U7 csapat
Egyesületünk gazdálkodására a stabilitás a jellemző. Fő támogatóink:
Himola-Spektíva 2000 KFT, DÜFA KFT, Szignó KFT, Rétság Város Önkormányzat, Kenoil BT, Csókás + Rózsa KFT, Livián KFT, Varga András.
Ők azok, akik anyagilag is biztosítják 188 fős tagságunk versenyezését, és szórakozását. Ők azok, akiknek a támogatása nélkül nem tudnánk sikereket elérni, így eredményeink az ő eredményeik is.

Reméljük, hogy sikerült röviden bemutatni sportegyesületünket.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-