Mentők Rétság


A tartalomhoz

Magunkról

Kedves Látogató!

Köszöntöm a Rétsági Mentőállomás honlapján!

Rétság kisváros Nógrád megyébe, a Rétsági kistérség székhelye.
Fekvése:
Budapesttől 55, Balassagyarmattól 25 km-re található. Vasúton 2007. március 4. óta nem közelíthető meg, mivel a Diósjenő-Romhány vonalon a személyforgalom szünetel. Rétság a Börzsöny és a Cserhát határán fekszik, ez az adottság határozza meg a környék jellegét is. A településen áthalad a 2-es számú (nemzetközi: E77) főútvonal.
Szomszédos települések
Bánk, Tolmács, Diósjenő, Nőtincs, Felsőpetény, Borsosberény, Tereske, Pusztaberki, Érsekvadkert.
Az 1990-es évek elején merült fel az igény, hogy Rétság és kistérsége régióban mentőállomás létesüljön. A környéken erősen megnőtt a forgalom, autóutak épültek, megnőtt a parasapusztai átmenő forgalom, a fővárosból egyre többen költöztek a területre. Ideális infrastruktúra alakult ki a multinacionális cégek számára. Több nagy cég létesített a területen üzemet, logisztikai centrumot.

Állomásunkat 1998-ban alapították Nógrád megye 3. esetkocsis állomásaként. Feladata Rétság és 50 kilométeres körzete sürgősségi ellátásának biztosítása. Évi kb. 1200 körüli esetszámmal a megye 3. legforgalmasabb mentoállomása.
Eseteink változatosságát a 2. foút közelsége, a kiemelten balesetveszélyes, rossz infrastruktúrájú közutak, a megye lakosságának elmaradott egészségügyi kultúrája biztosítják. A fekvobeteg intézményektol való távolság (Balassagyarmat, Vác) megköveteli a helyszíni ellátási alapelvek szélesköru ismeretét és mindennapos gyakorlatát.

Munkatársaink többsége 40 év alatti szakdolgozó. Többen szereztek tapasztalatot más egészségügyi, illetve gépkocsivezetőink esetében gépjárművezetői területen. Állomásunk alapítása óta hozzávetőleg 1.000.000 kilométert utaztunk együtt balesetmentesen.
Alapfeladataink elvégzésén túl nagy súlyt fektetünk szakmai ismereteink bővítésére, a rokon diszciplinák hazai és nemzetközi irányelveinek naprakész követésére, gyakorlatba ültetésére. Szorgalmazzuk az alapellátásban tevékenykedő intézményekkel és mentőállomásokkal való szoros kapcsolattartást, egy jövőbeni minél gazdaságosabb, hatékonyabban működo regionális sürgősségi ellátási rendszer létrehozása érdekében.

A mentőállomás vezetője ifj. Bolgár János mentőtiszt.


Dolgozóink létszáma 19 fő: az állomásvezetőn kívül 4 főállású mentőtiszt , 1 részmunkaidős orvos, 7 mentőszakápoló és 6 mentőgépkocsivezető.

Ellátási körzetünkbe tartozik: Az észak nógrádi régió 27 települése Szendehelytől Érsekvadkertig, és Hontól Nézsáig. Ez kb. 28000 lakos ellátását jelenti.

Az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezete részeként működünk.
A Mentőszervezet vezetője: Dr. Breintenbach Géza orvosigazgató
Nógrádmegyei vezető mentőtiszt: Nagy József

Nógrád megyében 8 állandó mentőállomás működik: Balassagyarmat, Bercel, Héhalom Nagybátony, Pásztó, Rétság, Salgótarján, Szécsény.

Honlapunkkal szeretnénk betekintést nyújtani mindennapi életünkbe, munkánkba, illetve szeretnénk lehetőséget biztosítani a velünk való kapcsolatfelvételre is.

Jó böngészést, kellemes időtöltést kívánok!
ifj. Bolgár János
állomásvezető mentőtiszt

Főoldal | Magunkról | Fényképek | Gépjármüpark | Mentéstechnika | Elérhetöségek | Térkép | Dolgozóink | Balesetek | Linkek | Támogatóink | Videók | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe