Latte Maffiato koncert

2021.07.31.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Július 30-án nem sokkal 19 óra után harsány kürtszó fogadta a környéken sétálókat, azzal a céllal, hogy térjenek be a művelődési központba, hiszen ott kiváló szórakoztató est várható. A balassagyarmati művészekből szerveződött Latte Maffiato zenekar lépett fel.
     A rendezvény a "Kisudvari koncertek" sorozat részeként került meghirdetésre. Volt már előzménye ennek a fellépésnek, mert 2020 szeptemberében a Dress Quartett lépett közönség elé, majdnem egy évvel ezelőtt Kecskeméthy Lilla koncertezett a sorozat emblémája alatt. Noha az intézmény kisudvara valóban kellemes koncerthelyszín lehetne, de a szervezők ez alkalommal is úgy döntöttek, hogy az aula jobb lesz az előadáshoz. Ennek főképpen az időjárás az oka, de a távolságtartó elhelyezkedés is jobban megoldható volt.
     Mint bevezetőben jeleztem, balassagyarmati művészekből, művésztanárokból álló formáció volt az intézmény vendége, Ember Péter vezetésével. (Örömmel jegyezhető meg, hogy Balassagyarmat igazi zenei nagyhatalom, számtalan együttes jött kétre, dolgozik, és a műfajukban szólistaként fellépők is rangos képviselői nem csak a muzsikának, hanem a városnak is. Minden valószínűsg szerint ez nagyrészt az évtizedek óta színvonalas oktatást biztosító zeneiskolának, valamint a több mint három évtizede megrendezett Nemzetközi Muzsikustábornak is köszönhető.)
     A Latte Maffiato zenekar 2012-ben alakult. Repertoárjukban elsősorban az 50-es 60-as évek francia, angol, olasz, portugál és magyar slágerei csendülnek fel. A 6 fő muzsikus mellé gyakorta hívnak vendégfellépőket is. Számtalan koncerten szerepeltek, nem csak Magyarországon.
     Rétságon is ismert slágerek, filmdalok hangzottak el, francia, olasz és magyar nyelven. Olyanok, mint az "Egy férfi és egy nő", a "Hulló levelek", a "Parole" a "Mambó Italianó", hogy csak néhányat emeljek ki. Mindegyik olyan, amelyeiket a közönség jól ismeri és együtt dúdolta, olykor énekelte az előadókkal. Akik szeretik ezt a műfajt ezeket a dalokat sokat meghallgathatnak az együttes Youtobe csatornáján. Lermezük is megjelent, CD és bakelit formátumban, amely akár a honlapjukon keresztül is megrendelhető.
      Olyan igazi nyáresti hangulatú, kiváló koncert volt. Alábbi képek idézik az est pillanatait. Az előadást záró vastapsot követően a közönség arra vállalkozó tagjaival is készült egy közös fotó.

GiK - 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-