Farsangi utcakiállítás

2021.02.17.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Nagyon kellene már elijeszteni a telet. Egy darabig nem is mutogatta a foga fehérjét, de jó pár napja alaposan éreztette, hogy senki nincs aki síppal, dobbal, kereplővel, kisze égetéssel, hangos mulatsággal elűzze a hideget és a rossz szellemeket.
     Közben pedig itt van hamvazó szerda, amikortól a zajos tevékenységek nem megengedettek. Tehát hiába lenne valamiféle engedmény - sajnos nem ezt mutatják a hírek - hogy esetleg felvonulást - mondjuk szabadidős sporttevékenység címén - meg lehetne tartani, a szokásjog ezt már nem engedi.
     A művelődési központ és a Kereplő Egyesület pedig idén is elkezdte a készülődést, hátha lesz lehetőség. Nem lett. Ekkor jött az ötlet, hogy a máskor közös munka során készített maszkokat ki-ki saját fantáziájára és munkájára bízva készítse el, és juttassa el a művelődési központba, ahol azokat versenyeztetik és a jobbakat díjazzák.
     És jótt egy újabb ötlet. Ha már ennyi érdekes, szép darab készült azt meg kellene mutatni a város érdeklődő népének. De bizony az intézmény - kormányrendelettel - be van zárva. Más helyeken is rendeztek már különféle formában "utcakiállításokat". Itt szinte magától adódott a lehetőség, hogy a benti paravánokon elhelyezett alkotásokat kivülről lehessen megtekinteni, hiszen az intézmény egy hatalmas üvegportállal rendelkezik a Nagyparkoló tér felé. Így hát ide kerültek a maszkok, álarcok. Bárki elsétálhat előttük, megtekintheti. Nagyobb csoportosulás ugyan itt sem megengedett, de nem is szükséges, hiszen február végéig tart a rendhagyó tárlat, egyénileg, avagy családi körben jól be lehet osztani a látogatást. Sőt ha a fényviszonyok olyanok, az ablak tükröződésében a néző is megtekintheti magát, a feje tetején látható maszkkal.
     Ha felvonulás tehát nem is ijesztette a telet, nagyon reméljük, hogy a kiállítás rádöbbenti a rossz szellemeket, hogy ideje távozni és a tavaszi napoknak lehetőséget adni.
     Pár képpel mutatjuk meg a különleges tárlatot.

GiK - 
-

x
x
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-