Karnevál az óvodában

2021.02.10.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Az óvodában - most is mint minden jeles nap alkalmával - már jó előre készülnek a gyermekek és az intézmény munkatársai a méltó ünneplésre. Alkalomhoz díszített termek, gyermekmunkák a folyosón. Az elmúlt napokban tartott farsang azonban eltért a korábbiaktól.
     Szép ünnepek a Mikulás, a karácsony, a ballagás, de talán a legizgalmasabb mégis az amikor a gyerekek valamiféle csodálatos átváltozásnak lehetnek részesei. Az izgalom már napokkal korábban elkezdődik, otthon a szülőkkel, amikor a kitalálás időszakát a megvalósítás követi. Aztán eljön a karnevál napja, amikor minden gyermek átalakulva lép a csoportszobába. Ötletes jelmezekből most sem volt hiány, a megszokott figurák mellett több eredeti ötlet is megvalósult.
     Ebben az évben mégis más volt ez a nap. Nem lehetett szó a korábbi közös aulában rendezett programról, nem lehetett vendégművészeket, segítő közreműködőket hívni, sőt még a fotoriporter sem léphetett be az intézménybe. (Tudjuk, a virusveszély miatt az óvatosság itt kifejezetten indokolt.)
     Hanem a csoportszobákban, ahol más alkalmakkor is énekes, verses, mesés, rajzos foglalkozásokon és sok-sok játék mellett töltik napjaikat a gyermekek, most a jelmezektől átszellemülten telt a nap. Kicsit hiányzott a többi csoport meglátogatása, a közös nagy találkozás, a többiek jelmezének megcsodálása - ha másért nem, hogy öltetet kapjanak jövőre - hát ez elmaradt. De az élmény így is felejthetetlen volt.
     Az óvoda munkatársaitól kapott képekkel illusztráljuk ezt a cikket, ami nem törekedhet arra, hogy minden gyermek jelmezét megmutassuk. Inkább csak a hangulatot szeretnénk feleleveníteni. A képriport végén azonban a csoportképeken reméljük sokan megtalálják kedvenceiket.

GiK -  Fotók: Tudósítóinktól 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-