Forgalmi rend változás a Piac téren
2013.09.25.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hezAdd az iWiW-hez
-
A városközpont megújítási munkái lassan a végéhez közelednek. Noha tennivaló még van bőven, de a közreműködő cégek már a közeljövőben várható műszaki átadásra készülnek. (Ezt a folyamatot követi majd a lakosság számára történő átadás, és az autóbuszforduló üzemeltetésre átadása.) Vannak azonban olyan területek, amelyek a kivitelező cég vállalása szerint még a teljes befejezés előtt a forgalom részére átadásra kerültek.
      Már pár hónapja az arra közlekedők tapasztalhatták - ahogyan az a kivitelező vállalta - a munkafolyamatokat úgy szervezték, hogy az üzletek megközelíthetősége a lehető legrövidebb időre legyen korlátozva. Valóságban tényleges korlátozás nem volt, a vevők minden üzletet meg tudtak közelíteni, és az üzletek feltöltése is biztosítva volt. Ez úgy volt megoldható, hogy ideiglenes forgalmi renddel a még nem felbontott, vagy a már elkészült területek használhatóságát biztosították.
     A területen jelentősen megnőtt a parkolóhelyek száma, és rendezett, felfestett parkolóhelyek állnak rendelkezésre. Ugyanakkor ezek használatára is buzdítunk, hiszem az utakon való megállás akadályozza a forgalmat.
     Most helyére kerültek a végleges táblák, amelyeket a tervező anno megtervezett. (Valószínűleg lesz még szükség a környéken - pl. kisparkoló - néhány tábla kihelyezésére, olyan helyeken, amelyek ugyan közel vannak a célterülethez, de nem szoros részei annak.
      A lényeges változás a piac téren és az átvezető úton tapasztalható. Elsőként fontos, hogy mindenütt 30 km-es sebességkorlátozás van, és a terület egyes részein a teherautó forgalom nem megengedett. Igaz, normális esetben 10 km-rel sem lehet itt autózni. Teherautók üzletmegközelítése meg van oldva. Ahol az szükséges oda be tudnak menni, illetve a kisparkoló felől a nem felújított útszakaszok érintésével lehetséges árufeltöltés nagyobb járművekről is.
      Lényeges változás - a korábbihoz és az ideiglenes rendhez képest - a lottózótól a közösségi térig vezető útszakasz egyirányúsítása. Mégpedig az ideiglenes rendhez képest fordított irányba! Tehát a térről kihajtani lehet, de behajtani csak a Zrínyi utca felől lehetséges. Erre érdemes figyelni, hogy az esetleges büntetést, de inkább a baleseteket meg lehessen előzni. Javasoljuk a körültekintő vezetést azoknak, akik rutinszerűen autóznak. 
      Képeink az érintett terület több helyszínét ábrázolják, és letölthető egy részletesen nagyítható tervvel együtt. Lesznek persze beszámolók a növények telepítéséről, a tisztára ürített munkaterületekről és a projekt más vonatkozásairól is.
GiK 
.
.
A képre kattintva a terv nagyobb méretben megnyitható pdf-ben
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-