Ötödik hely az olimpiai fesztiválon
-
Mint igértük, figyelemmek kísérjük a Belgrádban rendezett IX. NYÁRI EURÓPAI IFJÚSÁGI OLIMPIAI FESZTIVÁL-t. Számunkra különösen fontos, judó sportágban 57 kg-os lányok között rétsági sportoló, az ez év tavaszán magyar bajnokságot nyert Sass Noémi szereplése.
     Őszintén mondhatjuk, hogy Noémi megállta a helyét az igen kemény nemzetközi mezőnyben, és 5. helyen fejezte be a versenyt. Ezennel gratulálunk és további sikereket kívánunk.
     Ez a kívánság bizonyára jól jön a fiatal sportolónak, hiszen reményei között a dobogó valamelyik foka szerepelt, nem is alaptalanul. Felkészülése, formája, erőnléte és szakmai munkája alapján az Magyar Olimpiai Bizottság kategóriájában őt tartotta a legjobbnak országunk képviseletére. Szeretett volna jobb helyezést elérni, tehát ő egy kicsit csalódott. 
     Úgy gondolom mindazok akik drukkoltak Noéminek böszkék az elért eredményre. Mert azt tudni kell, hogy itt valóban Európa országainak legjobbjai, több mint 20 (pontosan 29) versenyző állt tatamira ebben a sportágban. Nagy országok, erős versenyzői. Már az kiemelkedő siker, hogy egy rétsági fiatal egyáltalán kijutott erre a rangos olimpiai tornára, de Európa 29 legjobbja közül az első 10-en - sőt 5-ön - belül végezni nem semmi!
     Azt mindenki tudja, hogy egy sportoló nem is törekedhetne másra, csak a győzelemre. Amihez persze szerencse is szükségeltetik. Nos Noémit ez utóbbi nem kényeztette el. Első mérkőzésre éppen Európa legjobbjával hozta össze a sorsolás. De legyőzte az Európa-bajnokot! Sőt a továbbiakban is szépen haladt a kieséses rendszerű versenyben előre. Míg az ugyanazon a napon már többedszerre tatamira álló versenyző egyik ellenfelét nem birta legyőzni. Így már csak a 3. helyért, a bronzéremért mérközhetett, sajnos ez a küzdelem sem hozta meg az addigra lelkileg elfáradt sportolónak a várt eredményt. Így az 5. helyen, tehát pontszerzőként tér haza Magyarországra. Neve - mint minden pontszerzőé - bekerül az olimpiák történelemkönyvébe.
      Nézzük a száraz tényeket a versenyjegyzőkönyvből: EYOF 2007, Belgrád, Judo 57 kg lányok: 1. forduló: Sass Noémi-Ekaterina Ryzhova (orosz) 10-0, 2.forduló: Sass Noémi-Alexandra Thiebaut (francia) 10-0, 3.forduló: Sass Noémi-Julia Hansson (svéd) 7-0, elődöntő: Andreja Djakovic (horvát)-Sass Noémi 7-0 3. helyért: Samantha Clark (brit)-Sass Noémi 10-0
      Úgy gondoljuk, a győzelmi remények szépek, de ilyen színvonalú nemzetközi mezőnyben először szerepelve nem kell szégyenkezni a megszerzett helyezésért. A következő nagy megmérettetéseken lesz min javítani, hiszen szereplése alapján méltán remélheti, hogy más viadalokra is delegálja a sportvezetés.
     Több drukker nevében ugyancsak a gratuláció szavaival üzenhetünk Noéminak! És bár az UTE szineiben versenyez, azért mi rétságiak őszintén lehetünk büszkék eddigi pályafutására és eredményeire.
      Amíg nem kapunk a versenyről képeket, addig a korábbiakból válogattunk. Természetesen ezen tudósítást a versenyen készült fotókkal később kiegészítjük.


A magyar csapat egy része a vasárnapi megnyító előtt. 
Noémi  jobbközépen (A képen kiemelve)

Képek régebbi versenyekről

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-