Rétsági sportoló a Magyar Bajnoki dobogón
-
Sass Noémi neve nem ismeretlen a magyar sportban. Elég beírni valamelyik közismert internetes keresőbe - pl. a www.google.hu-ba - és máris sorakoznak azok az oldalak, ahol versenyzőként szerepelt. Ahogy végigkövetem a lapokat, a 2004-es évtől újabb és újabb adatokat találok, és egyre több dobogós helyet.
     Így van ez jól, mert nem lehet egyből egy fiatal sportolóból magyar bajnok, de kitartó munkával ez mindenképpen elérhető cél. 
     Most örömmel adunk hírt arról, hogy Noémi legutóbbi versenyén elérte a régen óhajtott eredményt. Felállhatott a dobogó legfelső fokára, aranyérmes lett! Ezzel súlycsoportjában jelenleg a legjobb Magyarországon. A Bajnok! Így nagybetűvel.
     2007. február 11-én került megrendezésre az egyik legnagyobb hazai judo verseny. A rendezők a színvonalas lebonyolításhoz a Tatai Olimpiai Edzőtábort találták a legmegfelelőbb helynek. A megmérettetésre mintegy 300 judoka nevezett, egy-egy súlycsoportban 15-20 fő is versenyzett. Mindenképpen meg kell említeni, hogy ez a verseny már a pontszerző versenyek közé tartozik, ahonnan a Máltai Ifjusági Európa Bajnokságra válogatják judokáinkat.
      Szűkebb kis hazánkat Nógrád megyét a rétsági Sass Noémi képviselte. Noémi az elmúlt  év végén váltott súlycsoportot, jelenleg az 53-57 kg-osok között versenyez. A tatai megmérettetésen sorra nyerte a mérkőzéseit ipponnal, majd a döntőben is bizonyította rátermettségét, így kiérdemelte a legjobbnak járó aranyérmet és a kupát.
      Igaz Noémi  az UTE versenyzője - edzője Czinege József - de mint egykori rétsági judoka, és mint jelenlegi rétsági lakos, mindannyian méltán örülhetünk a bajnoki címének. Gratulálunk a szép sikerekhez és továbbiakban is azt kívánjuk, hogy hasonlóan jó szerepléssel az ország határain túl is képviselhesse a sportágat, és szerezzen büszkeséget Rétságnak. A képek az legutóbbi két versenyen készültek.
GiK 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-