Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia - Bronzérmes a rétsági csapat
-
Jeles eseményre került sor városunkban. A Magyar Diáksport Szövetség Rétságot választotta a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia III-IV. korcsoportjának országos elődöntő színhelyéül. Így egész Kelet-Magyarországról érkeztek 4 fős csoportok. Nyíregyházától Hódmezővásárhelyig 12 általános iskola teamje vehetett részt a megmérettetésen. A helyszínválasztást minden valószínűség szerint motíválta, hogy egy esztendeje a rétsági csapat nyerte meg az olimpiát, de talán az is, hogy már tapasztalták városunk vendégszeretetét és a gondos előkészítést. Hiszen más alkalommal is voltak itt hasonló versenyek.
     A Művelődési Központ aulájában 11 órakor kezdődő rendezvény előtt Holman Ferenc iskolaigazgató - mint házigazga - köszöntötte a megjelenteket, és bemutatta a zsürit. A döntőbizottság elnökét Varga János olimpiai bajnokot, "munkatársait" Varga Jánosnét a MOB Hagyományőrző Bizottság tagját és Tolnai Nándort a Nógrád Megyei Diáksport Szövetség titkárát. A játékvezető ez alkalommal Ivanics Tibor volt, aki a MOA Tanács tagja. A bemutatást követően Mezőfi Zoltán polgármester üdvözlő szavaival nyílt meg a verseny. A csoportoknak 2x8 feladatot kellett megoldaniuk. A résztvevők tudásukról a feladatlapokon adtak számot. Az értékelés folyamatosan történt. A nem kis felkészültséget igénylő - valóban olimpiai színvonalú - szellemi viadalt jellemzi például az utolsó kérdés: Sorolja fel az olimpiákon aranyérmes vízilabda csapatok kapusait. A résztvevők mégis szépen vették az akadályokat, és a nehéz kérdésekre is több-kevesebb sikerrel válaszoltak.
      Rétság részben kiegészült csapattal vett részt a versenyben, hiszen a korábbi országos aranyérmes együttesből 2 fiú magasabb iskolában folytatja tanulmányait. Ilymódon iskolánkat és városunkat Jaloveczki Boglárka, Makkai Máté, Szikszai Nóra és Vincze Áron képviselte. Felkészítőjük évek óta Tömösvári Sándor.
     Az izgalmas versenyt a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium csapata nyerte. Városunk tanulói kiváló pontaránnyal a bronzérmet szerezték meg. Tekintve, hogy erről a versenyről az első négy helyezett vehet részt a márciusban Kecskeméten rendezendő országos döntőn, csapatunk biztos bejutó.
     A rendezvény végén a zsüri elnöke rövid összefoglaló után értékelte a versenyt és átadta a díjakat, érmeket. A vendéglátók az izgalmak fáradtsága után minden versenyzőt és felkészítő tanárt vendégül láttak ebédre a művelődési központ különtermében.
     Meg kell említenünk a rendezvény támogatóit: Anna Étterem Rétság, tolmácsi Általános Iskola konyhája, Tömösvári Sándor, és a Városi Művelődési Központ és Könyvtár sponzorálásával sikerült kellemesebbé tenni az eseményt.
     A nyerteseknek ezennel is gratulálunk. Képeink a verseny izgalmát elevenítik fel, de tartalmazzák az eredménytáblát, és a díjátadás fényképeit is. A továbbjutott fiataloknak további sikereket kivánunk!

A győztes csapat - Kiskunfélegyháza Móra Ferenc Gimnázium

Rétság csapata bronzérmes lett
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-