Sajtóközlemény a járóbeteg-szakellátóról
-
A laktanya területén kormány és EU-s támogatással épülő Járóbeteg-szakellátó központ kommunikációért felelős szervezete rendszeresen eljuttatja szerkesztőségünkhöz aktuális sajtóanyagát. Alább az olvasók tájékoztatására ezt a közleményt tesszük közzé, természstesen változtatás nélküli formában. 
GiK 
A tél elmúltával új lendülettel épül tovább a rétsági járóbeteg-ellátó központ

Rétság város történetében kevés hasonló nagyságrendű beruházás történt eddig. Talán csak a települést behálózó gáz- és szennyvízhálózat kiépítése számítható ide. Az építés helyzetéről kérdeztük még február végén Balogh Pétert, a járóbeteg-ellátó központ kivitelezését irányító Nonprofit Kft vezetőjét.

   - Mennyire lassította a kemény tél az építés menetét?
    - Nagyon megnehezítette az építkezést, sőt, kénytelenek voltunk olykor kényszerszünetet tartani. Ennek ellenére meg kell dicsérnem a kivitelezőt. A kemény tél és hideg ellenére a karácsonyi időszakokban is úgy dolgoztak, hogy tető alá kerülhetett az épület. Ezzel azt a nagy problémát is meg tudtuk előzni, hogy a lehulló nagy mennyiségű hó nem jutott be az épületbe. Ami jelenleg látható, az is a kivitelező munkáját dicséri, gyakorlatilag az összes fal, válaszfal elkészült az épületben és a falakban lévő, úgynevezett gépészeti alapvezetékek jó része is beépítésre került. Az igazán nagy hidegben csak kívül tudott dolgozni az úgynevezett közmű-építési alépítményű munkákon a generálkivitelező alvállalkozója. 
     - A laikus szem számára az látszik, hogy áll az épület. Minden bizonnyal nagyon sok feladat van még hátra, de mindeközben valószínűleg már arra is kell gondolni, hogy ennek egykor működnie kell. Ez irányba is történtek már lépések?
     - Igen, ez a legnagyobb jelenlegi feladatunk azon kívül, hogy rengeteg tennivaló van az  építészeti munkák befejezésével kapcsolatban. Az eddigi szakasz volt a látványosabb rész, ezt követően pedig aprólékosabb, időigényesebb, befejező munkák következnek. A másik nagyon komoly feladat, amin dolgozunk, a nagy értékű eszközöknek a beszerzése. A menedzsment, az orvosszakértőink, és az önkormányzat tisztségviselői ezen dolgoznak és egyeztetnek annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló pénzkeretből minél jobb, minél színvonalasabb gépeket tudjunk beszerezni. Természetesen ez is közbeszerzési eljárás keretében fog megtörténni. Ultrahang, röntgen, mint nagyobb értékű gépek, de számos, vagy inkább mondhatni számtalan egyéb apró eszköz is beszerzésre kerül. Ez most a feladatunk.
     - Az eszközökön kívül egy másik nagy kérdés még a személyi feltétel.
     - Igen. Az meg a harmadik nagy feladat, hogy a személyi feltételeket is biztosítsuk, illetve megkeressük a szakmai vezetőt minél előbb. Ehhez egy pályázatot fogunk kiírni, illetve egy szakértő, egy úgynevezett fejvadász céget fogunk megbízni. Természetesen ennek a szakmai összetételét is egyeztetni kell még, azaz meghatározni a rendelőt majdan működtető létszám összetételét.
     - Ez a szakszemélyzet, de minden bizonnyal szükség van egy ekkora intézmény működéséhez kisegítő személyzetre is. Számíthat arra Rétság városa, hogy itt munkahelyek fognak teremtődni a beruházás által?
     - Igen, törekvésünk az, hogy minél inkább a környékről, akár Rétságról, vagy a szűkebb környezetéből alkalmazzunk embereket, létszámot, vagy szakembert, kisegítő személyzetet.

RJK sajtóközlemény 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-