HANGADÓ
2007. FEBRUÁR 

Az érintett jogán

Tekintve, hogy névvel is megneveztek, és a tárgyidőszak alatti webmesteri feladatok ellátása okán is érintett vagyok. Ezért a sajtóetika alepelvének szellemében "hallgattassék meg a másik fél is".
     A hosszú, és az ebben nem járatos olvasó részére semmitmondó magyarázat helyett - amit a jegyzővel felolvastattak válasz gyanánt - egyetlen mondat a lényeg: "Az alapító okiratban is rögzített intézményi feladat vonatkozásában közvetlen intézkedés megtételére a polgármester és bizottság elnöke nem jogosult."
     Az összes többi felesleges mellébeszélés! Illetve e tények tudatában bármilyen intézkedés 
önbíráskodás, egyértelmű hatáskör elvonás. Olyannyira, hogy nem is törekszem arra, hogy a közvetlenül engem ért vádakat tételesen megcáfoljam. Azt az olvasó egyértelműen el tudja dönteni, hogy feltörték-e a városi honlapot. Olyan feltörést ugyanis még nem látott a világ, hogy titokban visszacsempészik a város jólműködő honlapját! A megoldás is triviálisan egyszerű lett volna. Jelezni az ezért felelős személynek! Ha ő azt mondja, hogy nem történt beavatkozás, nincs is miről beszélni. Ha történt az ő dolga intézkedni. 
     Úgy tűnik itt nem ez volt a cél, hanem a szándékos zavarkeltés! Nincs ok egy jólműködő honlapot korlátozni. A város internetes portálja több mint egy hónapig nem működött. Nem a művelődési központ igazgatója vagy a webmester hibája miatt, hanem éppen a jogsértő beavatkozás következtében.
     A felelős magatartás éppen az volt, hogy biztosítani lehessen a város részére a friss infromációkat. Az internetes tartalomszolgáltatásban éppen ezért gyakorlat - és nem bűn - a tükörszerver üzemeltetése. Különösen, hogy ez a városnak egy fillérjébe nem kerül.

Girasek Károly - egykori webmester
Az interpelláció szövege >>>
Az interpellációra adott válasz >>>
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-