HANGADÓ
2006. SZEPTEMBER 

Hittantábor a rétsági fiataloknak

Mióta Bencsik Tibor atya Rétságra érkezett, hagyománnyá vált az egyházközség által a fiatalok részére szervezett hittantábor. A negyedik alkalommal megvalósított tábor ez alkalommal Szegedre vitte a jelentkezőket. 
     A szegedi piarista gimnáziumban volt biztosítva a szállásuk. Minden hittantábor előtt kitűznek maguk elé egy megvalósítandó célt. Ezúttal azt vizsgálták meg, hogy a „Mi atyánk…” kezdetű imádság mennyi bölcsességet hordoz magában. Gyakorta elmondjuk ugyanis anélkül, hogy belegondolnánk a jézusi szavak mélységébe.
     Természetesen a hittantábor nem csupán imádságból áll, hanem minden alkalommal nagy gondot fordítanak a szervezők arra, hogy a gyermekek szabadidős élményekkel is gazdagodjanak, hiszen nagyon sokuk számára ez jelenti igazán a nyári vakációt. Megtekinthették azt a sok látnivalót, amit a Tisza-parti város kínál az odaérkezőknek. A szegedi dómot, a zsinagógát, a múzeumokat és a város egyéb nevezetességeit is.
     A tábor programjából nem maradhatott el a sport és a mozgás sem. Gyakorta szerepelt a sorozatban strandlátogatás és sportolási lehetőség is.
     Hazaútban felkeresték az ópusztaszeri emlékhelyet, melyet minden magyarnak meg kell legalább egyszer tekintenie. A Feszty-körkép tanulmányozásával meg ismerhetjük még jobban nemzeti történetünk jeles eseményeit.
     A negyven fős közösségépítő tábor munkája során Drajko Vilmosné, Misik Tamásné, Tomek Istvánné volt Tibor atya segítségére. A költségek előteremtéséhez támogatást nyújtott a váci püspökség, a helyi általános iskola alapítványa és helyi vállalkozók is. Az egyházközség kezdeményezése az elvetett maghoz hasonlítható, mely az elkövetkezendőkben hozza meg igazi gyümölcsét, hiszen a gyermekek olyan élményekhez juthatnak általa, melyből építkezhetnek a jövőben.


www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-