HANGADÓ
2004. NOVEMBER ..

Erős emberek Rétságon
Cserhátvidéke Körzeti Takarékszövetkezet Kupa
Nógrád Megyei Nyílt Felhúzó Bajnokság
Rétság, 2004. október 30.

2004. október 30.-án a művelődési házban a Cserhátvidéke Körzeti Takarékszövetkezet kezdeményezésére a Nógrád Megyei Erőemelő Szövetség szervezésében első alkalommal került megrendezésre a Nógrád Megyei Nyílt Felhúzó Bajnokság. Aki nem tudná a felhúzás az erőemelés egyik gyakorlata. Országosan is egyedülálló rendezvény volt, hiszen ilyen jellegű versenyt még nem rendeztek. A sportág nyugat-nógrádi népszerűsítését célozta, hogy Rétság városa adhatott otthont e kiemelkedő sport rendezvénynek. A Rétsági Művelődési Központ remek helyszínül szolgált a verseny színvonalas lebonyolításához. Érkeztek versenyzők Miskolcról, Kiskőrösről, Székesfehérvárról, de még Szegedről is. 
     A megyei szövetség nem titkolt célja, hogy Nyugat Nógrádban is egyre népszerűbbé tegye ezt a sportágat és Rétságon is alakulhasson erőemelő egyesület. Egyébként a megyei városok közül már csak Rétságon nem alakult ilyen jellegű egyesület.
     A versenyt Mezőfi Zoltán Rétság város polgármestere, Urbán Árpád országgyűlési képviselő és Holes Imre a Cserhátvidéke Körzeti Takarékszövetkezet elnöke nyitotta meg. 
     A megyei egyesületek közül szép számmal neveztek a balassagyarmati Vitalitás SE. Erőemelő Szakosztályából, a szécsényi Városi Ifjúsági SE.-ből és a salgótarjáni Quasimodó TSE-ből.
     A verseny folyamán többször is beleremegtek a művelődési ház falai, amikor egy-egy versenyzőnek nem sikerült a több száz kilogrammal megbirkózni és földre ejtette a súlyt.
     A versenyen egyébként országosan is kiemelkedő eredmények születtek, hiszen a Tiszaújvárosi Szabó Zsolt a 320 kg-ot is sikeresen felhúzta.
     Sajnos a rétságiak közül kevesen kísérték figyelemmel a rendezvényt, de bízunk benne, hogy rövid időn belül Rétságon is ismert sportág lesz az erőemelés.


www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-