Erős emberek Rétságon

2004. október 30.-án a művelődési házban a Cserhátvidéke Körzeti Takarékszövetkezet kezdeményezésére a Nógrád Megyei Erőemelő Szövetség szervezésében első alkalommal került megrendezésre a Nógrád Megyei Nyílt Felhúzó Bajnokság. Aki nem tudná a felhúzás az erőemelés egyik gyakorlata. Országosan is egyedülálló rendezvény volt, hiszen ilyen jellegű versenyt még nem rendeztek. A sportág nyugat-nógrádi népszerűsítését célozta, hogy Rétság városa adhatott otthont e kiemelkedő sport rendezvénynek. A Rétsági Művelődési Ház remek helyszínül szolgált a verseny színvonalas lebonyolításához. Érkeztek versenyzők Miskolcról, Kiskőrösről, Székesfehérvárról, de még Szegedről is. 
     A megyei szövetség nem titkolt célja, hogy Nyugat Nógrádban is egyre népszerűbbé tegye ezt a sportágat és Rétságon is alakulhasson erőemelő egyesület. Egyébként a megyei városok közül már csak Rétságon nem alakult ilyen jellegű egyesület. A versenyt Mezőfi Zoltán Rétság város polgármestere, Urbán Árpád országgyűlési képviselő és Holes Imre a Cserhátvidéke Körzeti Takarékszövetkezet elnöke nyitotta meg. A megyei egyesületek közül szép számmal neveztek a balassagyarmati Vitalitás SE. Erőemelő Szakosztályából, a szécsényi Városi Ifjúsági SE.-ből és a salgótarjáni Quasimodó TSE-ből.
     A verseny folyamán többször is beleremegtek a művelődési ház falai, amikor egy-egy versenyzőnek nem sikerült a több száz kilogrammal megbirkózni és földre ejtette a súlyt. A versenyen egyébként országosan is kiemelkedő eredmények születtek, hiszen a Tiszaújvárosi Szabó Zsolt a 320 kg-ot is sikeresen felhúzta.
     Sajnos a rétságiak közül kevesen kísérték figyelemmel a rendezvényt, de bízunk benne, hogy rövid időn belül Rétságon is ismert sportág lesz az erőemelés.

Dobogós nógrádi eredmények:

Hölgyek
Sándor Judit (Quasimodó) 60 kg-os súlycsoportban 115 kg-os teljesítménnyel II. hely
Belencsák Annamária   (Vitalitás SE.) 67,5 kg-os súlycsoportban 90 kg-os telj. II. hely
Veszlik Anikó   (Vitalitás SE.)  75 kg-os súlycsoportban 80 kg-os teljesítménnyel II. hely
Férfiak
Szabados Gábor (Vitalitás SE.) 52 kg-os súlycsoportban 95 kg-os teljesítménnyel I. hely
István Róbert (Quasimodó) 67,5 kg-os súlycsoportban 152,5 kg-os teljesítménnyel I. hely
Terman Zsombor (Vitalitás SE.) 67,5 kg-os súlycsoportban 85 kg-os teljesítménnyel II. hely
Henzel Lajos (Vitalitás SE.) 75 kg-os súlycsoportban 182,5 kg-os teljesítménnyel I. hely
Kelecsényi János (Vitalitás SE.) 82,5 kg-os súlycsoportban 230 kg-os teljesítménnyel III. hely
Csernyánszki Csaba (Hard Zone SC.) 90 kg-os súlycsoportban 205 kg-os telj. I. hely
Tóthmihály István (Quasimodó) 100 kg-os súlycsoportban 280 kg-os teljesítménnyel I. hely
Honti Attila (Vitalitás SE.) 100 kg-os súlycsoportban 232,5 kg-os teljesítménnyel III. hely
Juhász Csaba (Quasimodó) 110 kg-os súlycsoportban 230 kg-os teljesítménnyel III. hely
Nagy Csaba (Városi SE.) 125 kg-os súlycsoportban 290 kg-os teljesítménnyel I. hely
A csapatverseny győztesének járó díszes serleget Honti Attila a Vitalitás SE. Erőemelő Szakosztályának vezetője vehette át, megelőzvén két Budapesti egyesületet.

November 13.-án sem unatkozhatnak az erőemelés szerelmesei, hiszen ötödik alkalommal kerül megrendezésre a megyei fekvenyomó bajnokság Balassagyarmaton, mely idén ismét a Cserhát Print Kupa elnevezést kapta.



 Henzel Lajos Diósjenőről
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-