HANGADÓ
2007. FEBRUÁR 

Interpelláció

Jávorka János
Önkormányzati képviselő
2651 Rétság, Hunyadi sor.

              Interpelláció

Rétság Városi Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
Kapecska Ferencné jegyző részére
Rétság

Tisztelt Jegyző Asszony!
     A 2006. november 30-i testületi ülésre interpellációt nyújtok be. Felvilágosításkérésemet az ülésen ismertetni kívánom, és a választ Öntől kérem.
     Ki és hogyan intézkedhet egy képviselő, vagy a polgármester jogszerűtlen eljárása esetén?
Többen jelezték felém, hogy Rétság város honlapján jelenleg is az október végi adatok szerepelnek, és nincsenek feltüntetve rajta az érvényes fogadóórák, a testületi ülések időpontja, napirendjei, a meghozott rendeletek, hogy a kulturális és sport programokról ne is beszéljünk.
Kicsit próbáltam utánajárni, hogy mi lehet ennek az oka, hiszen eddig mindig naprakészen volt megújítva, és sok város megirigyelhetné, amilyen részletes és pontos információkat tartalmazott. Hosszú, és bonyulult történeteket hallottam, amit el sem hiszek.
     Többen egybehangzóan állították, hogy Gál Gábor MOS Bizottság elnök a polgármester által is aláírt levélben tiltotta le a Wnet szolgáltatónál, hogy a művelődési központ hozzáférjen a honlap jelszavához, és azt frissítse. A képviselő-testület korábbi döntésével a művelődési központot bízta meg a honlap működtetésével. Ha ez így van, akkor bármelyik képviselő, vagy a polgármester nem jogosult elvonni az intézmény hatáskörét, és nem jogosult intézkedni. Úgy tudom, hogy az ügyben Önhöz is érkeztek levelek, de intézkedés a mai napig nem történt.
     Éppen ezért kérdezem a következőket:

  • Joga van-e egy képviselőnek, még ha bizottsági elnök is, beleavatkozni egy intézmény munkájába, bármilyen utasítást adni akár az igazgatónak, akár egy szolgáltatónak?
  • Joga van-e letiltani egy szolgáltatást, amire a művelődési központ kötött szerződést a szolgáltatóval?
  • Joga van-e a polgármesternek az intézményvezető jogkörét elvonni, az igazgató tudomása nélkül ilyen intézkedést jóváhagyni?
  • Hogyan tett eleget a hivatal a rendeletek közzétételi kötelezettségének, mert az SZMSZ szerint a rendeleteket a város internetes honlapján is közzé kell tenni.
  • És végül, milyen intézkedést tett Jegyző Asszony, hogy a jogsértő helyzet mielőbb megoldódjon  továbbá, hogy a jövőben ne fordulhasson elő?
  • Mikor lesz újra frissítve a város honlapja?
Tisztelettel várom válaszait.
Rétság 2006. november 27.
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-