HANGADÓ
2006. DECEMBER 

Városházi december

Rétság város önkormányzatának képviselő-testülete november utolsó napján tartotta havi ülését. A tanácskozást egyben közmeghallgatásként is hirdette meg a testület. 

  • Ennek megfelelően az első napirendi pontban a közszolgáltatók – így a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft, az ÉMÁSZ, és a Posta nyújtott be tájékoztatót az elmúlt évi tevékenységükről, működésükről. Miután a jelen lévők köréből az írásban előzetesen benyújtott tájékoztatókhoz kérdés nem hangzott el, Mezőfi Zoltán polgármester megköszönte tevékenységüket.
  • A testületi ülés menetében a közszolgálati szemétszállítási díj megállapítása következett. A javaslatban szerepelt, hogy az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében célszerű volna a szemétszállítási díjat megszüntetni, s a kommunális adófizetési kötelezettségben szerepeltetni. 
  • A 2006. évi költségvetés időarányos teljesítésének tárgyalása során megállapítást nyert, hogy az önkormányzati alapfeladatok ellátása, az intézmények folyamatos működtetése, az önkormányzat pénzügyi egyensúlya csak folyószámla hitel igénybevételével volt biztosítható.
  • A 2007. évi költségvetési koncepció elkészítését nehezítette, hogy a Parlament még nem fogadta el a Magyar Köztársaság 2007. évre szóló költségvetését, de a benyújtott költségvetési javaslat tartalmazza az önkormányzatokat érintő normatív támogatások változását. Az előzetes költségvetési tervezetekből megállapítható, hogy a bevételek lényegesen elmaradnak a kiadási szükségletektől. A koncepció számos területen javasol költségcsökkentést. Erre vonatkozó döntésre azonban, az érintett intézményvezetőkkel való egyeztetés után a decemberi ülésen kerülhet sor.
  • A volt honvédségi laktanya épületeinek értékesítésére vonatkozó javaslatokat a testület már tárgyalta az augusztus havi ülésén. A hasznosítási javaslatokra észrevétel nem érkezett a lakosság köréből. Az épületenkénti bontásban szereplő pályázati felhívást mellékeljük.
  • Döntés született a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázatról is. Az előírt határidőig – november 2-ig 23 pályázat érkezett be az önkormányzathoz.
  • Sztruhár Istvánné, 2005. augusztus 1-től - 2010. július 31-ig kinevezett óvodavezető végleges nyugállományba vonulása miatt, 2007. május 31-el kérte közalkalmazotti jogviszonyát megszüntetni. A vezetői állás betöltése érdekében így az önkormányzatnak új pályázatot kell hirdetnie. A 2007. augusztus 1. napjától, öt éves időtartamra szóló kinevezés feltétele szakirányú főiskolai végzettség, erkölcsi bizonyítvány és tíz éves szakmai gyakorlat.
  • Az Autó-Kocsis Kft-t új tulajdonosok vásárolták meg, akik új nevet kívántak adni vállalkozásuknak. A testület hozzájárult, hogy a cég a jövőben „Autóház Rétság Kft” néven működjön.
  • Jávorka János képviselő interpellációt nyújtott be a város honlapjának működése tárgyában, Ki és hogyan intézkedhet egy képviselő, vagy a polgármester jogszerűtlen eljárása esetén?. címmel. Kapecska Ferencné válaszában elmondta, hogy Mezőfi Zoltán és Gál Gábor valóban jogszerűtlenül járt el, mikor letiltatta a szolgáltatónál a weblap hozzáférési jelszavát. Tájékoztatta a testületet a tárgyban tett intézkedésekről, s hogy a hozzáférés az ülés reggelén visszaállításra került.
  • Az ülés napirendi pontjaként zárt ülésen sor került az önkormányzati bizottságok külsős tagjainak megválasztására.
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-