HANGADÓ
2006. ÁPRILIS 

Utazás 2006. kiállítás

Idén március 16-19. között ismét megrendezésre került a Hungexpo területén az Utazás Kiállítás. Kevesen tudják, hogy a rétsági kistérség statisztikailag ugyan Észak-Magyarország régiójához tartozik (Heves, Borsod-Abaúj Zemplén és Nógrád megye), de turisztikailag nem így áll a helyzet.
     Idegenforgalmilag Nógrád megye 13 települése (Bánk, Berkenye, Borsosberény, Diósjenő, Drégelypalánk, Hont, Nagyoroszi, Nógrád, Nőtincs, Ősagárd, Szendehely, Tolmács és Rétság) a Budapest-Közép-Dunavidék turisztikai egységének tagja. Éppen ezért a Tourinform Iroda is e területhez tartozva vett részt az idei Kiállításon, kiemelt vendégként, hiszen idén a 29. Utazás Kiállításon így szerepelt a Budapest-Közép-Dunavidék és a külföldi országok közül Horvátország. 
     A Hungexpo Budapesti Vásárcsarnokban tartott kiállítás 2006-ban minden idők legnagyobb szabású Utazás Kiállítása volt. A sajtóközleményben kiadott adatok szerint csúcsot döntött a látogatók száma is, mintegy 80.000-en tekintették meg a 49 ország kiállítójának vendégcsalogató kínálatát, természeti értékeit, szolgáltatásait, illetve a csodálatos arany és ezüst ékszereket a Karát Ékszer kiállításon, amely ezzel egy időben volt. Nagy érdeklődés övezte a szakmai konferenciákat, köztük az első ízben megrendezett Online-Workshop-ot, valamint az Utazás-Gasztrorandevú programsorozatát és a lovas bemutatókat is.
     Az Utazás Kiállítást immár hagyományosan Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter nyitotta meg. A Miniszter Úr végigjárta a díszvendég, Budapest-Közép-Dunavidék összes standját és köszöntötte a kiállítókat, köztük engem is.
Rétság és kistérsége a váci Tourinform Irodával közösen egy kiállító asztalon várhatta a látogatókat. A csütörtöki szakmai nap és péntektől vasárnapig tartó rendezvényen sok érdeklődő felkereste standunkat. Aki Vác felől érdeklődött, kaphatott tájékoztatást, hogy merre érdemes továbbmenni, ha egy kicsit a természettel közelebbről is meg kívánna ismerkedni. Szívesen vitték a látogatók az erre az alkalomra újra kiadott Nyugat-Nógrád című kiadványt, a bánki, diósjenői, horpácsi, nagyoroszi vendéglátók és szállásadók prospektusait is. Az idén a Vác és régiója szállásjegyzékében számos a rétségi kistérségben megtalálható szállásadó is megjelenhetett. Nagy sikere volt a Bánki Nyár rendezvénysorozat keretein belül minden évben megvalósuló Louise Armstrong Jazzfesztiválnak is. Az iroda vezetőjeként fontosnak tartottam bemutatni a térségünk népművészetét, ezért romhányi és diósjenői viseletbe öltözve vettem részt a kiállításon. 
     Összesítve elmondható, hogy a kiállítás sikeres volt számunkra is, hiszen sok leendő turista kapott tájékoztatást térségünkről, számos ismeretséget kötöttem a Dunakanyar területén lévő Tourinform Irodák vezetőivel, kistérségek idegenforgalmi ügyintézőivel. Megismerhették a rétsági Tourinform Irodát, tudatosíthattam a Nyugat-Nógrádi kistérség természeti szépségeit és lehetőségeit, továbbá a jövőbeli együttműködés távlati lehetőségeit nyitotta meg más kistérségekkel.

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-