HANGADÓ
2006. MÁRCIUS 

Rétsági Weblap -  adatok a nézettségről

2004. őszétől a városunk honlapja egy ugrásszerű változás óta folyamatos fejlődésen ment keresztül. Használhatósága, sokszínűsége például szolgálhat nagyobb városok hasonló kezdeményezései számára is.
     Rendkívül frissen követi az eseményeket. Többnyire 24 órán belül fenn olvashatók a legutolsó történésről szóló tudósítások, képes beszámolók, de több ízben előfordult már, hogy még tartott az esemény, de a képes összefoglalót már olvashatták akár a világ túlfelén is.
     A lap tulajdonképpen több önálló honlap gyűjtőhelye. Az egyes fejezetek önálló honlapként is működnek. Jelenleg a portál a következő - teljes altartalommal és alrovatokkal kidolgozott önálló - honlapokat foglalja magába:

  • pmh.retsag.hu - A Polgármesteri Hivatal weblapja, az önkormányzati adatokkal, rendeletekkel, jegyzőkönyvekkel,
  • vmkk.retsag.hu - A művelődési központ honlapja
  • konyvtar.retsag.hu - A könyvtár honlapja
  • hangado.retsag.hu - A város lapjának a Hangadónak önálló honlapja
  • tourinform.retsag.hu - A helyi Tourinform iroda honlapja
  • spangar.retsag.hu - A Spangár András Irodalmi Kör önálló honlapja
  • rksz.retsag.hu - A kábeltelevíziós szolgáltató honlapja
  • mentok.retsag.hu
  • helikon.retsag.hu
  • rtv.retsag.hu
Mindezek mellett részletes belső rovatok nélkül a civil szervezetek, az intézmények az egyházak lapjait a képtár, archívum, szolgáltatások, közhasznú információk és egyebek követik, De kereső és fórum is segíti az olvasót. Ezek ismertek.
     A retsag.hu oldal néhány jellemző adata (A régi, archívumként elérhető rész kivételével) az oldal jelenleg: 2200 önálló aloldalt tartalmaz, - 2500 feldolgozott, retusált szerkesztett képet, - 7000 belső és külső netoldalra mutató un. linket (kapcsolatot) ad, - letölthető 200 különféle dokumentum és 100 mozgófilm az RTV adásaiból.
    Az adatok természetesen nem öncélú állományokat takarnak, hanem tudósításokat, programajánlókat, jegyzőkönyveket, rendezett képtárakat, intézményi és civil oldalakat, könyvbemutatókat és virtuális könyveket, helytörténeti írásokat és közhasznú információkat tartalmaznak.
     A frissítések 24 órán belül átvezetésre kerülnek.
     A weblapegyüttes ismert és kedvelt hírforrásává vált a város lakosságának. A statisztika elemzéséből kiderült, hogy a látogatók 30 %-a nem helybéli, tehát az egész ország megtiszteli érdeklődésével a portált. Sőt, igen gyakran lehet külföldi látogatást találni Ausztriából, Németországból, Szlovákiából, Ausztráliából, Angliából, Franciaországból.
     A látogatottságnak köszönhetően a lap híreit több sajtóorgánum átveszi, közli pl. a Nógrád Megyei Hírlap, a rádiók programajánlója, a Tv turisztikai programajánlója és más sajtótermékek is ennek alapján írnak városunkról.
     A honlap technikai érdekessége, hogy a korábbi televíziós adások is megtekinthetők segítségével.
A 2005 májusában beépített fórumon 26 témakörben több mint 2200 hozzászólás mutatja az aktivitást. Ez a fórum a helyi nyilvánosságnak is új lehetőséget teremtett. 
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-