HANGADÓ
2006. JANUÁR 

Kiskarácsony – Nagykarácsony

A karácsonyi ünnepkör az év legszebb eseményeit foglalja magában. Örömet hoz az apróságoknak, s várják eljöttét a felnőttek is. Az alábbi összeállításukban a rétsági eseményekből adunk ízelítőt.

Adventi koncert 
    Az immár jeles múltra visszatekintő rétsági zeneiskola /jövőre ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját/ hagyományos év végi rendezvénye az a koncert, amelyet az iskola növendékei adnak. Az idei előadáson megtapsolhattuk a biztos hangszerkezelőket és a kezdetek kezdetén lévőket egyaránt. A színes program nem csupán a gyermekeiket ragyogó szemmel kísérő szülők számára volt színvonalas.
 

Mikulás járt templomban
     A téli ünnepek közül a karácsony után a Mikulás az, mit leginkább várnak a gyermekek. A római katolikus egyházközség ez évben is megajándékozta a gyermekeket Szent Miklós püspök emlékezetére.

Betlehemezők 
     Az ősi népszokás már-már feledésbe merült, ám szerencsére az utóbbi években Rétságon is akadtak arra vállalkozók, kik felkészítették a gyermekeket arra, hogy megtanulják szerepeiket, s házról-házra járva előadják a betlehemes történetet: A szép esemény emlékezetes marad a résztvevőknek és örömet okoz a meglátogatott családoknak is.
 

Az óvodások már az előző napon is díszítették a karácsonyfát. 

Mindenki Karácsonya + 7 kép
     A városban még december 23-án pénteken ismét megrendezték a nagyparkolóban az immár hagyománynak számító „Mindenki karácsonyát". A rendezvény délután fél háromkor mesefilmvetítéssel kezdődött, majd négytől karácsonyfadíszek készítésével próbálkozhattak a bátrabbak. Közben a Rétsági Általános Iskola hittanosainak betlehemes játékát, ezt követően a Lajtorja néptánciskola regölését valamint a művelődési központ színjátszó csoportjának darabját tekinthették meg az érdeklődők. Este hatkor kezdődött az igazi ünnepség, melyre több száz érdeklődő gyűlt össze. A karácsonyfa feldíszítése után Mezőfi Zoltán János, Rétság város polgármestere mondott ünnepi köszöntőt. A köszöntőt követően a városi sportegyesület, civil szervezetek, önkormányzati képviselők, vállalkozók és magánszemélyek valamint a művelődési központ és könyvtár dolgozói megvendégelték a város lakosságát, illetve a részt vevő gyermekeket. Bizony nem kis meglepetés érte a résztvevőket, mivel mindenki kapott egy tányér halászlét, valamint volt mákos guba, forralt bor, forró tea. Jávorka János képviselő főzött 400 főre, feláldozva a szabad idejét! Mindez a nagyparkolóban készült, nem kis meglepetésére az átutazóknak. Természetesen őket szintén megkínálták! Az apróságok, illetve a gyermekek még egy meglepetésben részesültek, mivel minden gyermek ajándékcsomagot kapott, melyet a művelődési ház dolgozói osztottak szét a jelenlévők között. (Több mint 300 csomag.) A rendezvényen a résztvevők létszáma emelkedő tendenciát mutat, mely abból adódik, hogy a városban egyre inkább kezd összetartás mutatkozni, s bebizonyosodni, hogy együtt egymásért mindent meg tudnak valósítani. A résztvevők azzal az ígérettel mentek haza, hogy jövőre ugyanígy ugyanitt!

M. I.
A Nógrád Megyei Hírlap cikke nyomán

Mindenki Karácsonya 2005. támogatók
     Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik támogatásukkal segítették a rendezvény létrejöttét: Árgus-szem Biztonsági és Magánnyomozó Kft., Árpád Sporlövő és Íjász Egylet, Bar Bu Kft., Baráti Bt., Bogárdi Béla, Csengőd 2000 Bt., Cserhátvidéke Takarékszövetkezet, Drajkó Vilmosné, Düfa-Hungária Kft., Fabiszt Kft., Gálker Kft., dr. Garai Magdolna , Green Druck Nyomdaipari Bt., Hegedűs Ferenc, dr. Horváthné Balla Erzsébet , Ipolymenti Vízgazdálkodási és Talajvédelmi Társulat, Jávorka János, Kapecska Ferencné, Keserű Lászlóné, Koday Many Kft., Kovács Mónika, Kőhárs Gyógyszertár, Lókosvölgye Vadásztársaság, Mefi-Vill Bt., Menczelesz Miklós, Mészáros Beáta, Mészáros Csaba, Metyovinyi Istvánné, Misik Imre, Misik Tamásné, Murányi Ilona, dr. Nagy Anna , Nagy Julianna, Palette Trade Kft. Sipor Sándor, Paróczi Csabáné, Pet-medi Ped Bt., Pistyur Istvánné, Plus Line Kf., Rétsági Polgárőr Egyesület, RKSZ Bt., Rodák és Rodák , Rompos és Társa Kft., Sass Noémi, Sass Tímea, Stix Aluco Bt., Szabó Éva Klára, Szabó Miklós, Szép Antal, Tőkeyné Bobál Ildikó, Városi Sportegyesület, Zsemberi-ker Kft.,

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-