HANGADÓ
2005. JÚLIUS ..

FHB- OTTHONTEREMTÉS

Vác, Posta-park 9.
Rétság, Rákóczi út 26 (Városi Művelődési Központ)

Az  FHB, mint az első hazai jelzálogbank, melynek szerződéses partnere a VARIUS Kft, Vác, Posta-park 9. szám alatt található.
     Néhány hónappal a Fészekrakó-program hivatalos startja után ma már a legtöbb lakossági bank útjára indította az új feltételekhez igazodó hiteltermékét. A kamatok és a díjak a nagyobb bankok között ritkán mutatnak jelentős eltérést, azonban nem árt odafigyelni.

Fészekrakó támogatás.

Állami kezesség igényelhető az önerő pótlására ( jelzáloghitel és hitelbiztosítéki érték különbözetére) új és használt lakás vásárlásához.
Kérhetik a 30 év alatti házasok, élettársak és gyermekét egyedül nevelő szülő.
Min. önerő 10% mely lehet szocpol, félszocpol, munkahelyi és önkormányzati hitel. 
(Telek nélküli lakásár: Bp. és megyeszékhely max. 15 Ft, vidéken 12MFt)
Garanciadíj 2006. januárjától 2%.

Lakásépítési kedvezmény (Teljes szocpol)

Igénybevételi lehetőség: új lakás vásárlása, építése
Igénylési feltételek: közös háztartásban élő gyermekek/eltartottak
után járó vissza nem térítendő juttatás. Igényelhetik házastársak, élettársak, gyermeket egyedül nevelők, ha az igényléskor nincsen lakástulajdonuk és a méltányolható lakásigényük kielégítésére fordítják a kedvezményt.

Megelőlegező kölcsön (szocpol):

Igénybevételi lehetőség: új lakás vásárlása, építése
Igénylési feltételek: csak 40 év alatti házastársak igényelhetik, ha az igényléskor nincsen lakástulajdonuk és a méltányolható lakásigényük kielégítésére fordítják a kedvezményt. A  gyermektelen fiatal házaspár (4 évre) további egy születendő gyermek vállalásakor az önerő növelése érdekében kérhetik a szocpol. megelőlegezését kölcsönként. 
Mértéke a teljes szocpollal megegyező.
A kínálat mára csaknem teljes, minden fontosabb hitelintézet ajánl már Fészekrakó-hiteleket. Az összehasonlítást segíti, hogy január elsejétől a lakáshitelekre is kötelező teljes hiteldíj mutatót (THM) számolni, ami a kölcsön egy évre felszámolt valamennyi költségét tartalmazza. Hasonlóan egyszerű az egyes hiteltermékeket a havi törlesztőrészletek alapján összevetni, hiszen a legtöbb bank internetes oldalán található olyan hitelkalkulátor, amely a kínált hitelösszeg, és választott futamidő alapján azonnal megmutatja a kölcsönre fizetendő havi részletet. Ahol pedig ilyen nincs, a telefonos ügyfélszolgálat - többnyire - szintén egy perc alatt megadja a kért adatokat.
Annak azonban, aki a törlesztőrészletek nagysága alapján szeretne választani, nem árt, ha ügyel az egyéb költségekre. A hitel felvételéhez kapcsolódó egyszeri díjak között bankonként több tíz-, de akár több százezer forint is lehet a különbség. Van ahol az interneten kiszámolt havi részlet például meglepően alacsony, a  kezelési költséget ugyanis nem számítják bele a havi törlesztésbe, hanem évente egyszer, egy összegben kérik. Ez pedig egy ötmilliós hitelnél 100-125 ezer forintot jelent, hónapra lebontva pedig közel tízezer forint többletköltséget. A hitelek bőséges kínálatát áttekinteni mindenesetre már önmagában sem egyszerű feladat, nem beszélve a támogatási rendszer egyéb elemeiről, az egyszeri állami támogatásokról, adó- és járulékkedvezményekről. A következőkben rövid áttekintést szeretnénk nyújtani a felmerülő fogalmak tisztázásához.

A lakásépítési kedvezmény fele ( Félszocpol )

Igénybevételi lehetőség: lakásbővítés, 3 vagy több gyermekesek használt lakás vásárlásához
Igénylési feltételek: A szocpol fele igényelhető. Bővítés: egy gyermeknél oldal irányba min. egy szoba vagy két gyereknél "felfelé" 
(meglévő padlástér beépítése). Korszerűsítésre nem jár.
Méltányolható lakásigényt be kell tartani.

Fiatalok otthonteremtési támogatása

Igénybevételi lehetőség: Gyermeket nevelő 35 év alatti házastársak, élettársak. egyedülállóak igényelhetik használt lakás vásárlásakor
(vételár: Bp. és megyeszékhely max. 12 MFt, vidéken 8MFt).
Összege a félszocpollal megegyező, méltányolható lakásigényt be kell tartani. Kedvezmény max. a vételár 80%-a, nem csak első lakáshoz, de lakóingatlan igényléskor nem lehet. A később született gyermekre is igénybe vehető a kölcsön törlesztésére. Az állam javára 5 évig elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre. 

AZ FHB JELZÁLOGBANKBAN TRÜKKÖK ÉS REJTETT DÍJAK NÉLKÜL ÉVEKRE ELŐRE TERVEZHETŐ A KIADÁS A CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉSBEN.

A hozzánk forduló ügyfeleink részére, komoly megtakarítást jelent ( ami több százezer forint is lehet) a többi hasonló pénzügyi tanácsadó irodával szemben, hogy NÁLUNK AZ ÁLLAMI TÁMOGATÁSÚ HITELEKHEZ NEM KAPCSOLÓDIK KÖZVETÍTŐI JUTALÉK. MOST 2005. AUGUSZTUS 31.-IG A BANK SZERZŐDÉS KÖTÉSI DÍJA 0 FT. Az FHB Bankban a szerződés kötési díj magába foglalja a bírálati, folyósítási és egyéb járulékos költséget.
Más kereskedelmi bankokban ezekre külön-külön költségeket fizet az ügyfél.

IRODÁNK MÁR NÓGRÁD MEGYÉBEN IS ELÉRHETŐ RÉTSÁGON JÚLIUS 1-TŐL
A VÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN. MEGBESZÉLÉS IDŐPONT EGYEZTETÉSSEL

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-