HANGADÓ
2004. OKTÓBER ..

Militari Történelmi Tábor - 2004
 
Az "Árpád Lövész és Íjász Egylet" ebben az évben hagyományőrző jelleggel már harmadik alkalommal rendezte meg július 14 -20 között a túlélő történelmi tábort 10 - 18 év közötti fiataloknak.
     A résztvevő fiúk, lányok létszáma ebben az évben volt a legnagyobb, összesen 62 fő. A gyerekek felügyeletét, kiszolgálását, ellátását a programok szervezését és lebonyolítását hét fő felnőtt végezte. A gyerekek elhelyezése katonai. sátrakban történt, a tábor első felében a lőtéren, a második felében, pedig a festői szépségű Börzsönyben ideális feltételeket biztosítva a Kemence patak partján.
     Az igen választékos program teljes mértékben biztosította a résztvevők egész napos elfoglaltságát és érdeklődését. A program tartalmazott előadásokat, kirándulást a nógrádi várba íjászbemutatóval és íjászattal egybekötve, vadaspark megtekintést, kispuska lövészetet, koncertet, éjszakai csillagászati foglalkozást, 10 km-s gyalogtúrát, amelyet kicsik és nagyok egyaránt jól teljesítettek, paintball-lövészetet, számháborút és fürdőzést a kemencei strandon.
     Az estéket tábortűz zárta, ahol a fiatalok anekdotázva tartottak élménybeszámolót
aznapi és korábbi élményeikről.
     A gyerekek ellátására a tábor vezetősége kiemelt figyelmet fordított, biztosított volt a napi háromszori fő étkezés, amely mind mennyiségben, mind pedig minőségben bőséges és kalóriában igen gazdag volt. Nem sok maradékot kellet összegyűjteni.
     A tábor végével a résztvevő fiatalok élményekkel gazdagodva vidáman tértek haza és
az elköszönést így fejezték be, hogy "Viszontlátásra jövőre."
     Az egylet elnöksége nevében megköszönöm mindazon személyek áldozatos tevékenységét és munkáját, akik valamilyen módon segítették az egy hetes program megszervezését és lebonyolítását. Külön tisztelettel megköszönöm a tábort támogató szponzoroknak, a rétsági és tolmácsi önkormányzatnak és a helyi szlovák kisebbségi önkormányzatnak az anyagi segítséget, amelyek nélkül ez az egy hét ilyen színvonalasan nem jött volna létre.
Fodor László Elnök
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-