HANGADÓ
2001. NOVEMBER  

Átadták a "Város szolgálatáért" kitüntetéseket
Gresina István 'Nógrád megye díszpolgára" lett

Egy-egy jeles ünnep alkalmat ad arra, hogy a közéletben, a munkában kiemelkedően teljesítőket az arra jogosult testületek, természetesen szűkebb környezetük és vezetőik javaslatára, elismerésben részesítsék.

Rétság Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az elmúlt év során alkotott rendeletében határozott a közalkalmazottak és köztisztviselők anyagi és erkölcsi elismeréséről. Ennek értelmében a "Város Szolgálatáért" díj adományozható az önkormányzat intézményeinél foglalkoztatott, munkáját eredményesen és tartósan kiemelkedő színvonalon végző közalkalmazott, köztisztviselő részére. Az elismerés átadására, a rendeletnek megfelelően október 23-án, ünnepélyes keretek között került sor. Az alábbiakban a kitüntetéseknek az ünnepség menetében, Majnik László képviselő által elmondott indoklását adjuk közzé:

DEBRECZENI BÉLÁNÉ, az óvoda pedagógusa, 1972-től dolgozik óvodapedagógusként, szakmailag kiemelkedő tevékenységet végez. Gyermeke, szülők, kolléganők egyaránt elismerik munkáját. A város kulturális életében, a közös óvodai rendezvényeken mindig aktívan vesz részt. Színvonalas, szakmailag jól felkészült tevékenységével törekszik az óvodások részére boldog, kiegyensúlyozott gyermekkort biztosítani. Szakmai innovációs munkája példa értékű.

MOCSÁRI GERGELYNÉ, 1974 óta végzi munkáját iskolánknál. Nevelő-oktató tevékenységét a nagyfokú igényesség jellemzi. Szakmai felkészültségével, magatartásával példát mutat tanártársainak, diákjainak egyaránt. Törekszik a korszerű módszerek alkalmazására. Oktató munkája rendkívül eredményes, tanulói évek óta rendszeres, és sikeres szereplői a megyei, országos tanulmányi versenyeknek.

Dr. SZÁLYBELY ERNŐ főorvos, fogorvos, a képviselő testület tagja, 1970 óta dolgozik Rétságon fogorvosként. 1990 óta az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény vezetője. Vezetői tevékenységét híven tükrözi a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői alapellátás színvonalas működtetéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételek megteremtése, fejlesztése, a kiegészítő ellátások szolgáltatásainak megszervezése, pl. gyógytornász, gyógymasszázs, fizikoterápia, kis laboratórium, kihelyezett nőgyógyászi és rheumatológiai szakrendelés.
    Több éves kitartó munkájának is köszönhető, hogy településünkön mentőállomás működik. Szakmai tevékenységének elismerését jelzik többek között a "Kiváló Munkáért", "Kiváló egészségnevelő munkáért", "Vöröskereszt Munkáért" bronz fokozata kitüntető díjak is. Jelentős közéleti tevékenységet végez, mint önkormányzati képviselő, több éven keresztül Nógrád Megye Közgyűlésében is tevékenykedett. 1999-ben PRO URBE kitüntető cím elismerésben részesült.

Az ünnepség menetében került bejelentésre, hogy 2001. október 20-án Nógrád Megye Közgyűlése NÓGRÁD MEGYE DĺSZPOLGÁRA címet adományozta városunk polgármesterének, GRESINA ISTVÁNNAK.
     Néhány rövid mondat a cím adományozásának, az ünnepségen elhangzott indoklásából: "... Több évtizeden keresztül végzett vezető-irányító munkáját a határtalan szorgalom, kitartás, a város és kistérsége fejlesztéséért tanúsított felelősségérzet jellemzi, a lakosság és a közügyek szolgálatában, a törvényesség betartásában, betartatásában végzett tevékenysége mindenki számára példaértékű lehet. ... Munkamódszerében a nyitottság, közvetlenség, határtalan munka- és embertisztelet, szeretet nyilvánul meg évtizedeken át."

Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-