Megjelent a Rétsági évkönyv 10. kiadása

Június közepén hagyta el a nyomdát a Rétsági Évkönyv 2006 évi kiadása. Immár a tizedik kötetet tarthatja a kezében minden olvasó, aki megvásárolta a korábbi kiadványikat is.
     A jelen kötet is őrzi az elmúlt évtized hagyományait.  A könyv  - amely egyben almanach, honismereti olvasókönyv, adattár és krónika -  a Városi Művelődési Központ és Könyvtár szerkesztői gondoskodásával és kiadásában jelent meg. A szokásos cikkválogatás mellett - amely az előző év városunkról készült írásaiból szemléz, igényes és értékes honismereti tanulmányokat is talál az olvasó. Mind a cikkválogatás, mind az egyéb közlemények bőséges fotóanyaggal illusztrálva kerültek egy egysége stílusú szerkesztés részeként az évkönyv lapjaira. Ilymódon több mint 200 fényképnek adva publicitást. Ezek között kiemelkedőek azok a fényképalkotások, amelyek nem a múltat idézik, hanem a jelen alkotóinak műveiből ad válogatást. Szép hagyomány, hogy a Városi Műveéődési Központ és Könyvtár kiadványait a Fotókör tagjainak alkotásaival illusztrálja a kiadó. Ebben az évben a kör tagjának Gubo Zoltánnak fotói kerültek a fejezeteket - hónapokat - elválasztó oldalakra.
     Az anyaggyűjés, és a feldolgozás ebben az évben is a Művelődési Központ munkaközösségének munkája. A szerkesztő Végh József munkáját jól segítette Rauscher Margó közreműködése. 
     Szívből ajáljuk a jubíleumi - tizedik - kötetet mindazoknak, akik érdeklődnek Rétság jelene és múltja iránt. Kellemes meglepetés lehet a gyűjtemény azoknak is, akik már nem élnek vártosunkban, de kötődésük, származésuk révén itt élő ismerőseik kivánják megajándékozni valami különleges dologgal, ami segíti felidészni a közel és régmúlt helyi értékeit. De azok is hasznosan forgathatják a könyv lapjait, akik a legpraktikusabb napi információkra kiváncsiak, hiszen a 10 oldalas információs fejezet tartalmazza a legfontosabb közérdekű adatokat az üzletek címétől és nyitvatartásától a menetrendeken keresztül a Városi Önkormányzat adataiig mindent, amire szüksége lehet az olvasónak.
     A kiadvány június 15-től megvásárolható a művelődési központban és a könyvtárban, nyitvatartási időben. Ára: 500 Ft. Korlátozott számban egyes előző évi könyvből is lehet még vásárolni.

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-