Rétsági  Általános Iskola
Bemutatkozunk

Címünk:  2651 Rétság, Iskola tér 1.
Telefonszámok:
Igazgató: Borosné Gellai Katalin  35/550-138
Igazgató-helyettes: Pelle Margit 35/550-139
Tagintézmény-vezető (Tolmács) Ivanics Andrásné 35/550-144
Iskolatitikár: Rózsa Zoltánné  Tel./fax: 35/350-418


Iskolánk Rétság Város Önkormányzatának fenntartásában működő intézmény. Feladatait a jelenlegi keretben, (állami) önkormányzati oktatási intézményként, több mint 50 éve látja el. Ez idő alatt létszámunk, épületeink, ellátandó feladataink és tantervünk gyakran változott.
     Volt időszak, amikor 600 fő tanulót oktatott intézményünk, és egy igazgatósági formában hozzánk tartozott Bánk és Tolmács iskolája, a városban működő kollégium, illetve az óvoda vezetését is igazgatóságunk látta el.
     A legnagyobb létszámok idején - mivel nem rendelkeztünk elég épülettel, több helyszínen zajlott az oktatás. Tanórák voltak a "Faházban, a Könyvtárban, az Evangelikus Imaház egyik termében, a kollégium tanulószobájában.
     Később megkaptuk a volt Gimnázium tantermeit és épületét (mai B épület) de az oktatáshoz ez sem biztosított elégendő teret. 1990-ben felújításra került az egykori pártbizottsági épület iskola céljára, ahol 8 tanterem és a többi kiszolgáló helyiség alkalmasak voltak az alsó tagozat elhelyezésére.
     Időközben tanulólétszámunk - különféle demográfiai okokból - csökkent, így felvetődött az iskola régi álma, az egy épületben való működés. 2010 évben a főépület akadálymentesítésével és funkcionális átalakításával megteremtődött a lehetőség, hogy oktatási intézményünk immár egy egységként, egy épületben működjön. Ez az Iskola téren lévő épületegyüttes szolgál ma tanulmányaikat végző fiatalok elhelyezésére. Ezzel egyidőben a felszabadult Rákóczi úti épületbe költözött a zeneiskolai oktatás, a nappali és esti középiskola, és itt működik a több tanulót is művészeti képzésben részesítő Kereplő Néptánsiskola is.
Csupán az emlékezés okán itt egy fotó az alsótagozatos képzésnek 
több mint 20 esztendőn keresztül 
helyet adó épületről.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-