Sikeres évadot zárt a Rétság

Labdarúgás Megyei I. osztály 2007-2008
Nógrád Megyei Hírlap cikke 2008. július 5. szombat
-
A labdarúgó megyei I. osztály Nyugati csoportjában szereplő Rétság csapata az előkelő harmadik helyen végzett, majd a helyosztó után a hatodik helyen zárt. Az előző bajnoki évadban elért 14. helyezés után ez hatalmas előrelépés volt. A szereplésről Salgai György edzőt, az egyesület mindenesét kérdeztük.
   - Milyen célok voltak a bajnokság előtt, gondoltál arra, hogy a csoportotokban dobogón fogtok végezni?
    - Dehogy, a legmerészebb álmaimban sem! Én abban sem hittem, most már bevallhatom, hogy végig tudjuk játszani a bajnokságot. Pár nappal a rajt előtt nem voltak meg az anyagi feltételei az indulásnak. Az egyesület tagsága meg tudta győzni a város képviselő-testületének többségét, hogy érdemes minket támogatni. Így lehetővé vált az indulás a bajnokságban, ahol a cél a kiesés elkerülése volt, mint tudjuk, ezeknek az elvárásoknak kitűnően megfeleltünk.
   - Kiegyensúlyozottan szerepeltetek a bajnokságban.
   - Talán az első pár mérkőzést leszámítva - ami a felkészülés hiányának tudható be - valóban jó teljesítményt nyújtott a csapat. Jó kollektíva alakult ki, a bajnokság félidejében érkezett játékosok zökkenőmentesen tudtak beilleszkedni a csapatba. A fiataljaink beépítése folyamatos volt, s az elvárásoknak kitűnően megfeleltek: Rózsa M., Rózsa N., Altsách A., Varga P. és Mák M. több mérkőzésen kiválót nyújtott. A régi játékosok pedig megtették a magukét, külön nem szeretnék senkit kiemelni, hiszen mindenki jól teljesített. Kiemelném, hogy a második csapatunk a megyei III. osztály Rétsági csoportjában kiválóan szerepelt, megnyerte a bajnokságot. A serdülők pedig a Nyugati csoportban nagy örömünkre a harmadik helyen végeztek. Az U7, U9 és U11 csapataink is sikerrel vettek részt a számunkra kötelezően előírt utánpótlástornákon. Nem volt ritka, hogy két gárdát tudtunk indítani egyes korosztályokban. Az egyesületünknél a leigazolt labdarúgók száma közel kétszáz körül van, úgy érzem, jelentős szerepet játszunk a játékosok képzésében is. Ezt nem minden megyei I. osztályban lévő egyesület mondhatja el magáról. Összességében úgy érzem, hogy minden idők egyik legjobb és legsikeresebb bajnoki évadát nyújtotta az egyesületünk.
   - Kik segítették a munkát?
   - Elsőként ki kell emelnem azokat az önkormányzati képviselőket - Mezőfi Zoltán János polgármester, Majnik László, Jávorka Iónos, Fodor László, Kotroczó Balázsné és Dobos Attila -, akik az anyagi támogatást szavazatukkal biztosították az egyesületnek. Külön köszönet Dobos Attilának, aki jelentős anyagi támogatással segítette a klubot, valamint azon vállalkozóknak, akiknek a támogatása nélkül nem tudtuk volna felvállalni a megyei I. osztályban szereplést. Ki kell emelnem edző kollégáimat, HavayZoltánt, Szabó Endrét és Rotter Ferencet, ők egész évben önzetlenül, kiválóan végezték munkájukat. A sikeres eredmények elérésében sokat segített még Dinnyés Antal, Antal János, Hajdúk János, Burai Tibor, Varga István, Kővéri László, Varga József, Turza Vilmos, Brosek Vilmos, Hajnis László és Virág Sándor. Végül, de nem utolsósorban azoknak az embereknek is szeretnék köszönetet mondani, akik vállalták, hogy kocsijukkal vigyék a játékosainkat a saját költségükön, jelentős kiadástól kímélve meg egyesületünket. A Rétság VSE nevében ezúton is gratulálunk Pancsovai Nándornak, a Nógrád Megyei Labdarúgó Szövetség leköszönt főtitkárának a több évtizedes sikeres munkájáért. Az új főtitkárnak, Tolnai Jánosnak pedig legalább ilyen eredményeket kívánunk.
A számok tükrében 
Nyugati csoport végeredménye
   3. Rétság 20 10 4 6 32-31 34 
Őszi végeredmény
   2. Rétság 10 6 0 4 21--22 18 
Otthon
   Rétság 10 6 2 2 17-10 20 
Vendégként
   Rétság 10 4 2 4 15-21 14 

Mérkőzésről mérkőzésre
A Rétság a bajnoki találkozókon az alábbi eredményeket érte el.
1.: forduló: Szügy (otthon) 0-2, 2.: Berkenye (idegenben) 0-1, 3.: Varsány (o) 4-1, 4.: Romány (i) 0-6, 5.: szabadnapos, 6.: Palotás (i) 2-7, 7.: Héhalom (o) 3-1, 8.: Bánk (i) 4-1, 9.: Szécsény (o) 1-0, 10.: Kisbágyon (o) 3-2, 11.: Rimóc (i) 4-1, 12.: Szügy (i) 1-3, 
13.: Berkenye (o) 1-2, 14.: Varsány (i) 0-0, 15.: Romhány (o) 2-2, 16.: szabadnapos, 17.: Palotás (o) 0-0; 18.: Héhalom (i) 2-i, 19.: Bánk (o) 1-0, 20.: Szécsény (i) 1-0, 21.: Kisbágyon (i) 1-1, 22.: Rimóc (o) 2-0.

Helyosztó, 5. helyért: Rétság - Nógrád Nissan-Karancsberény 4-3, Nógrád Nissan-Karancsberény - Rétság 5-1. A párharc győztese: a Nógrád NissanKarancsberény 8-5-ös összesítéssel.

Gólszerzők: 21 gólos: Szunter (harmadik a megyei góllövőlistán). 4 gólos: Lichi, Steidl Á. 3 gólos: Cseresznyik. 1 gólos: Rózsa N., Bánföldi, Németh, Rózsa M., Kramlik.

Akik a bajnoki évadban pályára léptek: Tövis József, Molnár Jenő, Papp György (kapusok), Rózsa Norbert, Fenyvesi Boldizsár, Törteli István, Tövis Roland. Németh László, Steidl Ákos, Bánföldi Zoltán, Kramlik Balázs, Mák Milán, Lichi László, Szunter Csaba, Rózsa Márton, Cserhalmi Zsolt, Bogdán László, Rezsnyák Gábor, Potholeczki Imre; Hajnis József, Adamek László, Cseresznyik Sándor, Horneac Zoltán, Varga Péter, Altsách Attila, Nagy Zoltán, Dinnyés Csaba (mezőnyjátékosok).

   - Tehát bizonyított az egyesület...
    - Igen, ez a közösség bemutatta, hogy összefogással lehet szép eredményeket elérni. Ezt példának kell tekinteni. Akik a széthúzást, a züllesztést terjesztik a városban, el kell szigetelni, hiszen azok az emberek csak a saját érdekükben mondanak hamis véleményt. Az észszerű kritikákat köszönjük, de a szándékos gáncsoskódásból nem kérünk.
   - Hogyan tovább?
   - A megyei I osztályú bajnokságot a kiírás szerint 18 csapattal rendezik meg, ami jelentős anyagi tehernövekedést jelent egyesületünknek: Nekünk több mint egymillió forinttal kerül többe az évad. Dolgozunk a pénzek előteremtésén, vannak ígéreteink is, de még nem vagyunk az alagút végén. A megkezdett munkát folytatni fogjuk a lehetőségeinknek megfelelően. 
Balogh Tibor

Rétság csapata (álló sor, balról): Salgai György edző, Hajnis József, Adamek László, Steidl Ákos, Fenyvesi Boldizsár, Kramlik Balázs, Cseresznyik Sándor, Horneac Zoltán, Törteti István. Guggolnak: Szunter Csaba, Varga Péter, Rózsa Márton, Rózsa Norbert, Mák Milán, Papp György, Altsách Attila. A képről hiányzik: Lichi László, Németh László, Nagy Zoltán, Tövis József, Tövis Roland, Dinnyés Csaba.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-