Pályázaton nyert a Rétság Városi Sportegyesület

Mai hírünk, hogy a Rétság Városi Sportegyesület eredményesen pályázott, hogy forrásokkal egészítse ki a működéséhez szükséges összegeket, és félmillió forintot nyert.
     Közhely, hogy a sport nem olcsó dolog. Az esetek többségében a költségeket a résztvevők fizetik. Vagy tagdíj formájában, vagy úgy, hogy maguk "állnak" minden költséget. Persze a legtöbb önkormányzat a jelentős közösségi célokat megvalósító, a település érdekében fontos egyesületeket támámogatja. Anyagiakkal, létesítményekkel, edzési lehetőséggel, az eredmények elismerésével. Így van ez Rétságon is, hiszen minden évben a város költségvetésében szerepel egy összeg, amit a rendszeres tevékenységet folytató, jelentős sporteredményeket elérő szervezetek között osztanak fel.
     Teljesen természetes, hogy a támogatásokból - miként a neve is tartalmazza, nem a teljes működési költség - az egyesületek nem lennének képesek egész évben dolgozni, költségeket fedezni, fejleszteni. Ezért minden lehetőséget meg kell ragadni pénzforrások megszerzésére.
     Így látta ezt a Rétság Városi Sportegyesület vezetősége is. Pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Utánpótlásnevelési Intézet által meghirdetett támogatásra.
     A pályázat jól elő volt készítve, a bemutatott tevékenységet jónak itélték, és úgy látták, hogy Rétságon az utánpótlásnevelés jó kezekben van, azt érdemes támogatni. Ezért 300.000 Ft támogatásban részesítette az egyesületet. De ezzel még nincs vége! Az RVSE közreműködött abban, hogy a partnereként feltüntetett oktatási intézmény - ez esetben a rétsági Általános Iskola - ugyanehhez a pályázati alaphoz nyújtson be kérelmet. Ezt - illetve a két pályázatot együtt kezelve 200.000 Ft támogatást sikerült ez előzőn kívül megszerezni az álatános iskolai utánpótlásnevelés céljaira. Ezt ugyan közreműködésükkel, és sporttevékenységükkel érték el, de az összeget az iskola kapja, labdarúgás utánpótlási tevékenységének finanszírozására.
     Ilyen módon a városi sportélet félmillió forinttal többet tud a legkisebbek, és az utánpótláscsapatok edzésére, szerepeltetésére.
     Persze nem pályázhatott akárki! Néztem is a táblázatot, hogy csak csupa nagynevű egyesületek, városk nyertek. Ez pedig azért van, mert egyik feltétel a Megyei I osztályban - vagy magasabb szinten - való szereplés. (Pásztó kivétel, mert ott kifejezett utánpótlás egyesület működik.) Számunkra mégis csak az a fontos, hogy az előző évben jó döntés volt, hogy az egyesület vállalt a magasabb osztályban való szereplést. Már csak e pályázati lehetőségeken való részvételért is megérte támogatni a labdarúgást, hogy megfelelő pályával, öltözővel meg tudjon felelni az I. osztály követelményeinek.
     Gratulálunk a nyereményhez, és további pályázati és sportsikereket kívánunk!
     Hajrá Rétság!

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-