Mindszentiné Mandula kiállítása

2021.11.21.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Ismét megtelt a művelődési központ galériája. Látogatókkal, és alkotásokkal. Az első találkozás a publikummal minden esetben az ünnepélyes megnyitó. Ez alakalommal Mindszentiné Mandula festményei kerültek falra. Immár harmadik alkalommal mutatkozik be galériánkban, így a barátok, a művészetszerető közönség a legújabb műveket vehette szemügyre.
     Bőven volt mit megtekinteni. Több mint 60 kép került a falakra. Olyan bőséggel, hogy mindegyiknek nem is akadt hely a galériában, még az aula egyik falán is sorakoztak festmények. Jó elképzelés, akár jövőbemutató kezdeményezés is lehet, mintegy invitálásként felhívja a nyitvatartási időben arra járók figyelmét, hogy a galéria látogatását is érdemes bevenni a programba. (Például egy színháztermi rendezvény alkalmával.) Belépve a kiállítóterembe többféle témát feldolgozó művek sorakoznak a falon, ami viszont érdekes, többféle technikával létrehozott alkotások láthatók. A tusrajztól a diópác és akvarellen át az olajfestményekig. Még néhány különleges üvegfestmény is helyet kapott a bemutatón. A festőművész az elmúlt években tanulta ezt az eljárást, az üveglap hátuljára, a megszokott sorrend fordítottjával kerülnek fel a rétegek.
     A megnyitó közönségét Kelemen Ágnes köszöntötte, és zenei közreműködésre kérte Vavra Zoltánt és Katona Pált, akik saját szerzeményüket adták elő gitáron és ütőhangszereken. Majd átadta a szót Pekáry Lászlónak aki a megnyitó gondolatokat osztotta meg a jelenlévőkkel. Mondhatni családi vállalkozásban, hiszen a Kiskunfélegyházán élő festőművész családi szálakkal kötődik városunkhoz. Egészen konkrétan László az alkotó veje. Az elhangzó gondolatok között persze szóba került a kiskunfélegyházi inspiráció és a különféle technikák. (A köszöntő meghallgatható az alul elhelyezett linken.) 
      Mindszentiné Mandula meghatódott szavakkal köszönte meg a lehetőséget. Több köszöntő is következett, a résztvevők virággal üdvözölték a művészt, ő pedig ajándékokkal szerzett örömet a közreműködőknek. Voltak meglepetések is. Szép Erika adott elő versben egy ismert Hungária dalt. A belépéskor mindenki kapott egy számot, majd ezek közül sorsolás alapján egy képet adott át a nyertesnek, aki a véletlen furcsa játéka szerint Simon Katalin volt. Egy rövid dallal köszönte meg a meglepetést. Újabb gitár és ütőhangszeres muzsika után a látogatók megtekintették a tárlatot, egy másik teremben pedig lehetőség volt személyes beszélgetésekre is.
     Néhány kép a megnyitó pillanatait idézi, de szokásunk szerint teljesen véletlenszerűen kiemeltünk néhány munkát, kicsinyített méretben itt megmutatni, mintegy invitálásként a látogatáshoz. A tárlatot december 21-ig lehet megtekinteni, a művelődési központ nyitvatartási idejében.

GiK - 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-