Kutyaiskola Rétságon

2021.03.17.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Sok kutyabarát van Rétságon és ugyancsak népes tömeget számolnak akik tartanak is négylábú, leghűségesebb barátot, vagy barátokat a ház körül. A kutyatartás a város egyes területein gyakorta ütközőpont, bár ahogy a közösségi oldalak megosztását látom, főként a kóbor jószágokkal van baj. A másik probléma, hogy nincs kijelölt szabad terület  a házi kedvencek sétáltatására, futtatására.
     Ha ezt a gondot nem is oldja meg a napokban megnyitott kutyaiskola, de mindenképp  lehetőséget biztosít a szabad levegőn, természeti környezetben részt venni hasznos foglalkozásokon, nem mellesleg tanítani a kutyusokat.
    A történet már elég régen kezdődött. Akik ennek a létesítmények a megalkotását, megnyitását elhatározták, már legalább egy évtizede működtetnek sikeres kutyaképző központot Dunakeszin. Rétságon a terület megkeresése után a képviselő-testülethez adtak be kérelmet, hiszen ez a terület az önkormányzat tulajdona. Polgármesteri jogkörben február 1-én született határozat. A megkötött szerződésben olyan elem is van, amivel a város támogatja a kezdeményezést, a létesítési költségekre tekintettel 1 évig nem kell a megállípított bérleti díjat befizetni.
    A még üres területen egy táblával lehetett találkozni, amelyen a quadosokat kérik, hogy vigyázzanak a talaj épségére. Ahogy az időjárás lehetővé tette elindult a terület bekerítése és a szükséges műtárgyak felépítése.
     A március közepi hosszú hétvége szombati napjára hirdettek egy bemutató foglalkozást. Többekben felmerült a vírusveszéllyel kapcsolatos szabályozás, de a kutyával séta nem tilos, és amúgy is sporttevékenységnek minősül. Így hát egymást követő csoportokban a nap folyamán cserélődve bőven jöttek az érdeklődők. Barátkoztak emberek a helyszínnel, kutyák a kutyákkal, és néhány oktatáskezdési módszer is bemutatásra került. Végig maszkviseléssel, és a távolságok betartásával, de ez nem zavart senkit. Igazán nagy érdeklődést lehetett ezen a bemutatkozó napon tapasztalni. Többféle fajta házikedvenc érkezett az egészen kicsi példányoktól a megtermettebb fajtákig. Aki megkedveli a lehetőséget, és szívesen képezné is kutyáját akár ügyes játszótársnak, akár egyéb feladatokra, keresse az iskola működtetőit. A lehetőségekről és az elérhetőségről egy részletesebb tájékoztatót mellékelünk.
     Pár képünk a délelőtt egy rövid időszakát dokumentálja. Aki még nem tudja hol találja, hát ide is leírjuk, és képen is megmutatjuk. A 400-ason túl az út és a futópálya között található. A Radnóti utca folytatásában elhaladva a tanuszoda és az Árpád Egylet lőtere mellett majdnem a repülősök hangárjáig lehet gurulni. No ott a reptéri rész előtt megtalálható az iskola, még a parkolás sem okoz gondot. Az utolsó nagyítható légifelvételen be is jelöltük.

GiK - 
-

Rákattintással  nagyítható térképen a sárgával jelölt részen
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-