Hunyadi klubnap

2020.01.26.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
A város két nagylétszűmú nyugdíjas közössége közül a 2020-as évben elsőként a Hunyadi János Nyugállományúak Klubja tartotta összejövetelét. A délután kezdődő rendezvénynek több lényeges része is volt. Elsőként szabályos taggyűlésre került sor, tekintettel arra, hogy a korábban megválasztott vezetőség mandátuma lejárt.
     Hangyási Jenőné a csoport vezetője üdvözölte a megjelenteket, beszámolt az előző évi tevékenységről, és a pénzügyi adatokról. Ő vezette fel a vezetőség megválasztására azokat a személyeket, akiket a klubvezetőség javasolt. Elnöknek megválasztották Bálint Attilát - az eddigi elnökhelyettest. A klubvezetőség is új összetételben került meghatározásra. Mindezeket a beszámolóval együtt a bírósági nyilvántartás számára be kell jelenteni. Természstesen a beszámolókat, illetve a személyi jelöléseket szavazásra is bocsátották, amelyet a tagság meggyőző többséggel fogadott el kézfeltartással. A beszédek, és a jelölések az alul elhelyezett linken meghallgathatók.
     Majd Nagy Károly nyugállományú mérnök alezredes a BEOSz elnökségének képviseletében üdvözölte az egybegyűlteket, és arra biztatott mindenkit, hogy a klub legyen a kistérség összefogó ereje. Az ezévi programtervet - az újonnan megválasztott elnök betegsége miatti tűvollétére tekintettel - Botos János ismertette. Az éves tervet is megszavazta a tagság, azzal a kiegészítéssel, hogy aktualitásokkal még bővülhet.
     Egy igazán megható közjáték következett, amikor is a klubtagok ajándékokkal elhalhalmozva köszönték meg Hangyási Jenőné, Ágnes 12 éves vezetői munkáját. 
     Következtek a műsoros blokkok, amelyben - szokás szerint - a klubtagok által összeállított verses, dalos, táncos műsorszámok kerültek bemutatásra. Most is voltak meghívott művészeti együttesek, Horpácsról és Drégelypalánkról, akik hangulatos műsorukkal teremtettek jókedvet. Időközben felszolgálták a vacsorát, és a kellemes lakmározáshoz szólt a muzsika is. Meglepődve tapasztaltam, hogy a zenekar ez alkalomra kiegészült egy énekes gitáros vendégművésszel, Majnik László személyében. Aztán ahogy lenni szokott, ahol zene szól - és a vacsora befejeződött - megtelt az aula táncoló párokkal, csoportokkal.
     Persze a java még hátra volt. Az Őszirózsa tánccsoport mutatta be a Limbó hintő dallamaira szines forgatagot teremtő táncjelenetét. No és jött az est fénypontja, a jelmezes felvonulás. Mert bizony elmúlt már vízkereszt, így kezdődhettek a zajosabb, vidámabb szórakoztató formák. A klub jelmezversenyt rendezett, amihez sorra vonultak fel a maskarába bújt vállalkozó kedvű szereplők, illetve csoportos produkciók. A számok alapján aztán a tagság szavazata döntötte el a dobogós helyeket. Ebben az évben ez volt a farsang nyitánya városunkban, amelyet majd továbbiak követnek. Rövidesen péládul a Vörökeresztes bál, majd az iskolások jelmezes rendezvénye, no meg a Kereplősök farsangja. Ezekről előzetesen adunk majd ismertetőt, a programokról pedig beszámolót. Majd folytatódott a tánc, a szórakozás, amelyet tombolajáték is izgalmasabbá tett.
     Alábbi képek tudósítanak a késő estébe nyúló mozgalmas klubdélutánról.
  GiK  - 
 -
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-