Az év polgárőre

2019.11.02.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
A Rétsági Polgárőr Egyesület a városnak nem a legnagyobb civil szervezete, mégis a biztonságunk érdekében meghatározó tevékenységet végez. Ezt a munkát a város már 2006-ban elismerte, amikor az egyesület Pro Urbe díjban részesült. Azóta is folyamatosan kapnak dijakat, okleveleket. 2014-ben "Az év Polgárőr Egyesülete" országos kitüntetést is elnyerték, de városunk is kapott már e munka támogatásáért "Polgárőr város" oklevelet.
   A sikerszériának ezzel még nincs vége, mert az a tény is a helyi "sárgakabátosok" elismerését hangsúlyozta, hogy ebben az évben a Megyei Polgárőr nap Rétságon került megrendezésre, igen gazdag programmal. Mint beszámoltunk róla, itt helyi önkéntes is országos elismerésben részesült. Hasonló kiemelkedő díjjal már korábban is dícsértek rétsági polgárőrt. 

     Az Országos Polgárőr Szövetség 2019. október 19-én tartotta központi ünnepségét az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója tiszteletére az Országos Rendőr Főkapitányság Bupapest, Teve utcai székházának aulájában. Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Elnöksége ezen az ünnepségen adta át többek között "az Év Polgárőre", az "Év Polgárőr Egyesülete", és az "Év Polgárőr Pedagógusa" elismeréseket. A Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség Elnökségének javaslata alapján, ebben az évben az 

"Év Polgárőre" elismerést Jávorka János, 
a Rétsági Polgárőr Egyesület elnöke kapta.

Járásunkban működő másik egyesület is elismerésben részesült, az "Év Polgárőr Egyesülete" oklevelet és plakettet ebben az évben a Nógrádi Polgárőr Egyesület vette át Túrós Andrástól, az OPSZ elnökétől.
     A méltó elismeréshez ezennel is gtatulálunk a díjazottaknak.
     Pár kép az ünnepségről tudósít, az OPSZ sajtóanyagának felhasználásával.
  GiK -  Fotó OPSZ 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-