Baleset a 2-es úton

2019.08.15.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
Sajnos a 2-es főút (nemzetközi közlekedési folyosó) hatalmas forgalma okán előfordulnak balesetek. Közülök azokról amelyek városunkban. vagy közvetlen közelében történnek tudósítunk is. Azzal a szándékkal - miként a rendőrség is - hogy felhívjuk a figyelmet a balesetmentes közlekedésre. Többször megírtuk, hogy a napi 15000 jármű és ebből 6000 kamion okozta veszélyhelyzetet az M2 városunkat is elkerülő szakaszának megépülésével lehetne mérsékelni. Minden választásnál nagy igéretek ellenére a jelenleg 2030-ig érvényes fejlesztési tervekből törölték a már tervezőasztalon véglehgesített útvonal megépítését.

Rétság közelében baleset történt
     Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. augusztus 14-én 12 óra körül a 2-es számú főúton, Rétság közelében, ahol eddig tisztázatlan körülmények között egy kisteherautó és egy tehergépkocsi ütközött össze. Egy 43 éves férfi közlekedett tehergépkocsival 2019. augusztus 14-én 11 óra 45 perc körül a 2-es számú főúton, Rétság irányából Szendehely felé, amikor nekiütközött egy műszaki okok miatt a külső sávban álló másik tehergépkocsinak. A balesetben a 43 éves férfi sérült meg.
     A baleset helyszínelését és a műszaki mentést a rendőrök félpályás útlezárás mellett megkezdték, majd kora délután befejezték
     A baleset következtében egy személy beszorult a kisteherautóba – mondta el portálunknak Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője. Hozzátette: a rétsági hivatásos tűzoltók a helyszínre vonultak és levontatták a kamionról a kisebb járművet, majd ezt követően feszítővágóval folytatták a további műszaki mentési munkálatokat.     
      A Nógrád Megyei rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy körültekintő, óvatos vezetéssel, a KRESZ szabályainak betartásával a balesetek nagy része elkerülhető, a passzív biztonsági eszközök használatával a sérülés súlyossága mérsékelhető! 

 GiK  - a poloce.hu közleményének és fotóinak felhasználásával. 
-

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-