Magyar arany a világbajnokságon

2019.07.26.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
Mint arról korábbi riportunkban beszámoltunk, Bánkon került megrendezésre az Élethű Hajómodellek Világbajnoksága, július 17-23-ig. Azután elindult a modellek zsűrizése, átvétele, majd napokon keresztül folytak a versenyek több kategóriában. 23-án a világbajnokság zűróünnepségére került sor a tóparton. 
     A szabadtéri színpad most is ünnepi diszben várta a résztvevőket, a lelátó pedig a versenyzőket és a vendégeket. A program vezetője köszöntötte a megjelenteket, és bemutatta a színpadon helyet foglalókat: Dimitrij Kalnyikov, Dieter Matyisik Naviga elnök, Kornis János új szekcióvezető, Szilágyi Zsolt ezredes tűzszerész és hadihajós ezred parancsnoka, Ivanics András Bánk polgármestere, és Gulyás Jószef a szervező intézmény vezetője. Rövid köszöntők hangzottak el Gulyás József és Dieter Matyisik részéről. Majd a bírói testület tagjait szólították sorban és átadták a rendezvény emlékplakettjét. (A köszöntők szövegének magyar fordítása meghallgatható az alul elhelyezett linken.)
     Következett az ünnepélyes eredményhirdetés. Összesen 16 VB kategóriában szólították sorban a bronz, ezüst és arany érmeket kiérdemlő sportolókat. A medálok átadása után az első helyezett országának himnuszára felkúsztak a nemzeti lobogók az árbócokra. (A teljes éremtáblázat itt is megtekinthető.)
     A verseny igen szoros volt. Külön öröm számunkra, hogy ezennel magyar aranyérem is született, sőt a "gőzös" kategóriában az ezüstérmet is hazai versenyző nyakába akasztották. Aranyérmet kapott Kiss Gergő, ezüstöt Farkas Dezső. Ez a kategória amúgy is egy különös ága az élethű másolatok létrehozásának, mert itt a gőzhajókat pontosan ábrázoló modellek úgy is élethűek voltak, hogy miniatűr gőzgép hajtotta őket. Még egy ezüstérmet ért el hazai versenyző, Dr. Hűvös Ferenc az F4-C kategóriában lett második. Magyar csapat a középmezőnyben zárta a bajnokságot. További információk a kiadott sajtótájékoztató iratban találhatók.
     Az eredményhirdetések után a Himnusz hangjai mellett levonták a magyar és Naviga zászlót, ezzel a világbajnokság végetért. Tulajdonképpen kedvező időjárás mellett, jó hangulatú, jól szervezett versenyt tartottak a rendezők Bánkon. Remélhetőleg pár éven belül újra ezen a tavon rendezik ezt az érdekes és szép nemzetközi bajnokságot. 
     Pár képpel felidézzük a záróceremónia pillanatait. Noha a megnyitóról szóló riportunkban is mutattunk néhány modellt, itt is közzéteszönk pár fotót, részletes kidolgozást mutató képet, illetve a versenyt, a bíróló bizottság munkáját megörökítő felvételt.
GiK  - Fotó: GiK és Gulyás József    
-


www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-