Zsákbamacska

2019.02.09.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

A budapesti Körúti Színház már több éve hozza el előadásait Rétságra. Mostani bemutató a Fényes Szabolcs bérlet 2. alkalma. Mondani sem kell, hogy telt ház fogadta az ismert társulatot. Mi az hogy teltház. Pótszékes telt ház, olyannyira, hogy a bejáratnál jogosan került a plakátra a "Minden jegy elkelt" felirat. 
    A zsákbamacska afféle vásári szórakoztató szerencsevadászat. Aki fizet, - nem tudván mi van a "zsákban", húzhat egy zacskót. Azután kiderül a tartalma vagy megéri a pénzét, vagy éppen a "nem nyert" kategáriába tartozik. A Körúti Színház is egy zsákbamacskát hozott a publikumnak. No nem olyat, ami bármilyen kockázatot jelentett volna, hiszen a társulat igen népszerű városunkban, soha nem okoztak csálódást. A darab címe volt Zsákbamacska. 
     A vígjátlékoknak minden bizonnyal létezik recepkönyve. Hogyan kell megalkotni egy játékot, ami folyamatosan fenntartja az érdeklődést, a közönség nevethet, tapsolhat, jól érezheti magát. Egy egyszerű - akár banálisnak is nevezhető - történet nagyon jó alapanyag lehet, ha pár félreértéssel fűszerei a szerző. Ebből adódnak aztán a fordulatok, amelyek - ahogy az lenni szokott - a végére nagy boldogságban tisztázódik. Ez a recept ezennel bevált. Természstesen kellett a társulat, amelynek minden színésze hazajár már Rétságra, az itteni közönség nagyon jól ismeri és szereti őket. De most egy eddig nem látott művészenő is eljött kisvárosunkba. Mérai Katalin - aki az egyik népszerű tv sorozat szerepét is alakítja - debütált városunkban.
     A kétrészes játék zenei betétekkel, Eisemann Mihály ismert slágereivel és táncjelenetekkel is fokozta a hangulatot, amit a közönség nem csak nevetéssel, hanem tapsokkal is bőségesen honorált.
     A budapesti társulat legközelebb áprilsiban keresi fel színpadunkat. Az évadzáró előadás is figyelemre méltó, kiváló szórakozást igér. Meseautó címmel több híres film is készült. A színpadi adaptáció is izgalmasnak ígérkezik. Bár a jegyek nagy része bérletesen már elkelt, illetve sokan lefoglalták helyeiket a mostani előadás után, érdemes mielőbb belépőt váltani. 
     Pár képünk az előadás jellegzetes pillanatait mutatja meg.

  GiK -   
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-