Állásbörze

2018.11.09.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Nyugodtan mondhatjuk, hogy nyüzsgő zsibongóvá vált a művelődési központ aulája csütörtökön délelőtt. Mintha egy - ma divatos - zsibvásáron lettünk volna. A hasonlat nem telejsen véletlen, hiszen itt is börzét tartottak. Csak nem régi holmikat akartak eladni olcsó pénzésrt, hanem új állásokat kínáltak olyan jövedelemért, amiért az álláskeresőknek érdemes elgondolkodni.
    A belépőt bőséges információ fogadta a kihelyezett táblákon, és az ajtó melletti regisztrációs ponton nem csak aláírni lehetett, hanem tájékoztatást is kaptak az érdeklődők. Amúgy egy hirdetőtáblán is sorakoztak a végzettségek szerint csoportosított ajánlatok. De természeetsen nem csak erről szólt a nap. Kilenc cég munkatársai külön-külön asztaloknál fogadtád a jelentkezőket, és konkrét tárgyalást folytattak azokkal, akik felkeresték őket. Ideális esetben akár munkaviszony létesítésében is konkrétan megállapodhattak. Az ajánlattevőkhöz még a Magyar Honvédség is csatlakozott, egy kihelyezett toborzóirodával.
     A cégeken túl kóülön asztalokon fogadták az érdeklődőket a Rétsági Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály (alias Munkaügyi Központ) munkatársai, ahol önéletrajzírásban segítettek, tanácsokkal látták el a hozzájuk fordulókat, támogatási lehetőségekről tájékoztattak, és akinek szüksége volt rá igazolást is kiállítottak a megjelenéséről.
     A munkaerőpiac az utóbbi években jelentősen átalakult. Már nem annyira munkanélküliségről beszélhetünk, hanem inkább munkaerőhiányról. Több szakmában nehéz jó szakebereket kapni. Ezért a cégek minden lehetőséggel élnek, és versenyképes jövedelemmel csábítják azokat, akik a megfelelnek elvárásaiknak. Úgy tapasztaltam, hogy ez a lehetőség is egy jó kezdeményezés ahhoz, hogy új munkahelyet keresők és cégek egymásra találjanan. Becslésem szerint legalább 100 fő érkezett ezen a délelőttön. Remélhetőleg a kíváncsi érdeklődők mellett többeknek sikerült megtalálni új munkahelyét. (Ha mégsem, a börze ugyan véget értz, de a cégek felkereshetők. Ehhez nyújtunk segítséget az ajánlattevők és a keresett foglalkozások listájával)

  GiK - 
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-