Hargita Rétságon

2018.10.26.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez

Ahogy mondani szokás, zsúfolásig megtelt a művelődési központ színházterme. A plakátokra már napokkal korábban kikerült, hogy "Minden jegy elkelt". Való igaz, több vendéget így is pótszékeken lehetett csak leültetni. Az érdeklődés teljesen magától értetődik, hiszen a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes már 5. alkalommal lép fel városunkban. Előadásuk minden alkalommal ovációs siker.
     Az élőzenével kísért táncjelenetek tulajdonképpen egy kerettörténet részeiként felépítve váltották egymást. Volt tánc, és szólóének. A fényjátékkal is szépen megoldott mozzanatokból így állt össze kerek egésszé az Örökség címet viselő bemutató. (Bővebb ismertető olvasható az előadás szórólapjáról.)
     Az látható volt, hogy a mi színpadunk elég szűkös az ilyen nagyformátumú produkciók bemutatására, de a művészek jól megoldották a feladatot. Nem is kell mondani, hogy teljesen professzionális, magas művészi minőségű táncjátékban volt része a közönségnek. Itt minden lépés, minden dobbantás, minden mozdulat a helyén volt, olyan harmóniában, amit itthon ritkán lehet látni. Nem véletlen tehát hogy az egyes "számok" között felcsattanó taps honorálta a fellépőket.
     A finálé után többször visszatapsolta a lelkes közönség a társulatot a színpadra. Majd Simon Katalin a rétsági táncosok művészeti vezetője mondott köszönetet az együttes vendégjátékáért, és azért, hogy mindig szívesen jönnek városunkba. Megilletődött szavait az is motíválta, hogy ő maga több mint egy évtizedig volt táncosa az együttesnek, mielőtt nálunk vállalt táncpedagógusi munkát. Hegedűs Ferenc polgármester is köszöntőt mondott.
     Képeinkkel néhány emlékezetes, vagy jellemző pillanatot igyekeztük megőrizni az utókornak. Biztos vagyok benne, hogy lesz még Rétságon "hargitás" előadás a következő időszakban is, hiszen azt tapasztaltam, hogy a művészek is szívesen vendégszerepelnek itt. 

  GiK -   
-
A képre kattintva nagyítható!
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-