Riport a Majálisról
2015.05.06.
Add a Facebook-hozAdd a Twitter-hez
-
Noha lassan egy hete, hogy Rétságon Majálisra gyülekeztek az emberek a hangulatos Hunyadi ligetben, mégis úgy gondoljuk, nem érdektelen a rendezvényről kapott képes riportot közreadni.


A rendezvény plakátja igen gazdag programot igért erre a husszú hétvége kezdő napjára. Ugyanakkor némi izgalommal figyelték az eget és az időjárás előrejelzést a szervezők és a résztvevők egyaránt. Az előzetes jóslások semmi jót nem ígértek, de a nap jelentős részében a kicsit hűvös, de amúgy kellemes időben indulhatott a rendezvény.
      Az események sora a több mint egy évtizede kialakult formában zajlott. A liget fáinak koszorúja pedig egy körbefogott, összetartozást jelentő térré tette a területet, de el is határolta az utak forgalmától.
      Mint máskor is a fák védelmében kezdték a sütés-főzést a főzőversenyre jelentkezők, vagy csak azok a csoportok, akik egy kellemes piknik céljával hoztak magukkal hagymát, krumplit, bicskát, bográcsot, egyéb készségeket és finom alapanyagokat. Közben egy totót is kitölthettek, akik a versenyben is indultak. A szokás szerint feldísztették és felállították a májusfát is, amely távolról is hirdette tarka szalagjaival, hogy itt bizony beindult a szabadtéri szórakozás.
     A mostani Majális különlegessége volt, hogy településünkre látogatott az egyik legismertebb és legnépszerűbb napi tv sorozat stárja, Varga Izabella, aki nem csak a színpadi fellépés erejéig volt jelen a programon, hanem mintegy a rendezvény háziasszonyként, végigkísérte az eseményeket. Szivesen látott vendég volt az egyes helyszíneken, és közvetlensége, barátságossága okán mindenki befogadta. Örültek az ilyen kezdeményezésnek.
     Idén is volt egészségsátor szűrései leetőséggel, tűzoltó bemutató, büfé, és kézműves foglalkozási lehetőség is. Időközben elkészült ételeket a zsüri értékelte. Ebben az évben sem volt könnyű dolga, de ezt már megszokhattuk, hogy válogatott finomságok születnek a bográcsokban.
     A színpadi programokat a Rétsági Judó Club bemutatója nyitotta, majd Varga Izabella és csapata szórakoztatta az időközben összesereglett közönséget. Slágercsokruk igen nagy sikert aratott. A programba bevonták a helyieket is. Ezután a nyugdíjasokból álló csoport mutatott be humoros jelenetet, illetve énekeltek, akik más alkalmakkor is dalaikkal szoktak jeleskedni.
     A rendezvény ezen pontján közbeszólt az időjárás. A szervezők úgy döntöttek, hogy a további színpadi programokat nem a beindult esőben, hanem a művelődési központban tartják meg. Tulajdonképpen az átköltözés nem vett idénybe sok időt, mire a közönség is megérkezett a program helyi csoportok fellépésével, Stand Up Comedy előadással, és koncerttel folytatódott.
     Remélhetőleg a szokásosnál borongósabb időjárás senkinek nem szegte kedvét, és már lélekben készül a következő esztendő tavaszi kivonulásos közös piknikjére. Az alábbi képek kb időrendben mutatják be a mozgalmas nap eseményeit. Köszönet a kiváló fotókért (és a képriport alapjául szolgáló képek egész napos fotózásáért) Halász Enikőnek.
   Tudósítónktól - Foto: Halász Enikő -
-
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-