Interaktív táblák a nagyoroszi iskolába
2011.07.03
-
Nyolcmilliós befektetés a jövőbe
-
A Nagyorosziban megvalósuló beruházás valóban megfelel az Új Magyarország Fejlesztési Terv szlogenjének: „Befektetés a jövőbe”. A Társadalmi infrastruktúra operatív program informatikai infrastruktúra fejlesztése a Börzsöny Általános Iskolában néven szereplő, TIOP. 1.1.1-07/1-2008-1109 számmal jelzett, az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatott pályázati program során ugyanis a legkorszerűbb szemléltetési eszközök kerültek a nagyoroszi iskolába. 
     Négy interaktív táblát a hozzá szükséges hordozható számítógéppel és projektorral, valamint tizenhat számítógépes konfigurációból álló informatikai oktatótermet vehettek birtokba az iskola tanulói és nevelői. A fejlesztés összértéke 8.181.080 Ft volt. 
      A még 2008-ban induló projekt kezdeményezője, az intézményi elképzelés támogatója Hornyák Endre polgármester volt. A megvalósuláskor már utódja, Gönczöl József köszönthette a projektzáró résztvevőit. A pályázat során számos közreműködővel, segítővel találkozott az intézmény. A pályázati programot a budapesti GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. írta, a kivitelező munkálatokat pedig a szintén a fővárosban székelő WSH Számítástechnikai Oktató és Szolgáltató Kft. végezte. Már március közepén elkészültek a szereléssel, szükség volt azonban az interaktív táblák használatához arra is, hogy a pedagógusokat is megismertessék az új technikával. Egy tíz órás tanfolyamot szervezett számukra az Informatikai Számítástechnikai Tanárok Egyesülete, melynek munkatársa, Tomasovszky Edit felkészítette a nagyoroszi pedagógusokat a tábla kezelésére.
      Mindezeket követően aztán zökkenőmentes volt a nevében is a Börzsöny hegység elnevezését viselő iskolában az új technika bevezetése. Már eddig is fontosnak tartották a gyermekek oktatásában a szemléltetést, az új berendezések azonban ezt a törekvést kibővítik a modern korunk lehetőségeivel. Szinte nincs is olyan tantárgy, amelyhez ne nyújtana segítséget. Még a tornaórák sem kivételek ez alól. A projektzárón Vigyinszki Attiláné, az iskola pedagógusa tartott bemutatót a résztvevőknek. Az iskolapadokban ez alkalommal felnőttek ültek. A jelenlévők megsejthették, hogy az új lehetőségek segítséget nyújtanak abban, hogy élményszerűbb legyen egy-egy tanóra. Megtapasztalhatták, hogy a legkisebbektől kezdve a végzősökig minden értő használója számára hasznos lehet az új eszköz
V.J.  
Részletes pályázati információkért kattintson ide
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-