Karácsonyra készülődve

A Városi Könyvtárban már kellemesen díszített karácsonyfa várja az olvasót, alatta a titkos csomaggal, amiről persze nem lehet tudni, hogy mit tartalmaz, és kinek szól, hiszen a titoknak egészen szentestéig titoknak kell maradnia. Azon a szent napon azonban zárva van a könyvtár, így a csomagot már előző évben és azelőtt sem bonthatta ki senki.
    Nem így azt a "csomagot" amit a könyvtár kínál olvasóinak a karácsonyi ünnepkör irodalmából. Külön könyvkiemeléssel készültek az ünnepre, melynek tartalma folyamatosan cserélődik, hiszen a kis kiállítás célja éppen az, hogy az olvasó kedvet kapjon egy-egy kötet kikölcsönzéséhez, ötletet merítsen az ajándékozáshoz, vagy éppen a karácsonyi vacsora elkészítéséhez, esetleg egyéb más, a szent ünneppel kapcsolatos témában szeretne elmerülni. Ezért hát akinek megtetszik egy kötet, kiveszik a kiállításból és - kézikönyveket kivéve - kikölcsönzik, a visszahozottakat pedig a tárlat asztalára helyezik el.
     Természetesen az intézmény más módon is készül az év legszebb ünnepének bensőségessé tételére a látogatók és a városlakók részére, de ez az apró figyelmesség is hozzájárul a karácsonyi hangulat beteljesítéséhez. Képeink a kiállítást mutatják.

GiK
www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-