Kézművesek kiállítása
-
Már 5. esztendeje él a szép hagyomány, hogy a művelődési központban működő alkotóművészeti közösségek kiállítással zárják az évadot. A kézművesek és a tűzzománckészítők - amint azt a kiállításon láthattuk is -  mind alkotókedvben, mind fantáziával gazdag időszakra tettek pontot. Természetesen ősszel folytatódik a közös munka.
     Az intézmény kiálítótermében rendeződött a tárlat, hiszen egyidőben másik két művészeti bemutató is látható a ház Galériának és Társalgónak nevezett termében. Mint arról beszámoltunk az előzőben Bódi Sándor és Dr. Bódi István festményei szobrai, a másodikban pedig Valkó Gyula könyvillusztrációi láthatók. No térjünk vissza a jelen kiállításhoz. Bevezetőként Pekáry Anna és Győri Diána muzsikáját hallottuk, majd Végh józsef igazgató üdvözlő szavai után Dovák B. József és Lami Annamária - a körök művészeti vezetői - mondtak néhány gondolatot a csoportok tevékenysége kapcsán. Nem könnyű 5. éve újat mondani, és nem is kell. Így hát a körvezetők tulajdonképpen azt a fejlődést ajánlották a nagyérdemű figyelmébe, amit a kisebb és nagyobb alkotók megtettek, ahogy a kezdeti próbálkozások érett művészetté értek.
     Ezt követően a közönség szemügyre vette a kiállított műveket, ami nem csoda, hiszen itt nem csak természetes távolságból is jól látható művek kerültek a falra, hanem számtalan apróságában gyönyörű mű a tárlókba és asztalokra.
     Említsük meg azokat, akik szerepelnek a tárlaton: Bachta Dominika, Bóna Zsombor, F. Nógrády Ildikó, Gyuricza Ádám, Jakab Tamás, Katona Kamilla, Ludányi Lászlóné, Németh Edina, Varga Zsolt, Várszegi István, Dr. Várszegi Andrea. Pekáriné Mindszenti Csilla, Belovai Máté, Bérci Blanka, Gaál Donát, Ivanics Barbara, Mészáros Maja, Mizera Tamás, Pálfalvi Bence, Sirkó Krisztián, Szabados Boglárka, Szabados Imre.
     Mit is mondhatnánk a gratuláció szavain túl? Hát azt, hogy jövőre is kirató alkotókedvet kívánunk. A képek a megnyitót mutatják be.
GiK 
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-