Helyismereti könyv bemutatója a könyvtárban
-
Kinn az utcán az elemek vívják utóharcukat. A vénasszonyok egyáltalán nem nyaralhatnak, mintha a dézsából ömlő égi zuhany azt a sok mocskot akarná lemosni köztereinkről, amit az elmúlt napok kósza szelei összehordtak, beszennyezve az utakat, tereket. Mindez nem zavarja a kultúra helyi intézményét, ahol rendre szervezik a programokat. A Városi Könyvtárban felszabadult légkörben került sor a - ha nem is az év - az évad első könyvbemutatójára.
     Korábban minden hasonló programon valamiféle zeneszó ékesítette az eseményt. Most azonban a szervezők a lényegre koncentráltak, nem hiányzott a hegedűszó, a fuvola, az ütem a ritmus. Lehetett egyszerűen a lényegre koncentrálni, és arról beszélni amiért az érdeklődők összejöttek.
     Tulajdonképpen a kötet ami most kézbevehető - és már meg is vásárolható - egy korábban kiadott mű második, kibővített megjelenése. A környék településeit feldolgozó könyv most kiegészült azokkal a községekkel, amelyek a korábbiból kimaradtak annak okán hogy a Leader pályázati rendszerben nem vesznek rész. Ilyenmódon a Hazaváró Helyismereti Sorozat következő darabja a rétsági kistérség minden településéről tartalmazza a legfontosabb információkat.
      Elsőként Végh József helytörténész, sok településismerető kötet szerzője ismertette ezt az egybegyűjtött művet, illetve felelevenítette azon községek értékeit, amivel bővebb az új mű.
     Majd Márta Attila a kiadó DIPÓ Khe képviseletében jelképesen átadta az első példányt a szerzőnek, és röviden ismerette a DIPO, a helyi Leader közösség turisztikai terveit, amelynek része ez a kiadvány, hasonló művek megjelentetése, de a tényleges turisztikai élet szervezése is. Mint elmondta a könyv formája továbbra is maradt spirálos, hogy valóban utazás közben is könnyen kezelhető legyen, és mivel sikerült megszerezni a zenei közreműködőktől a kiadás jogát, most is megtalálható melléklet a bánki evangelikus templom 200 éves fenállása alkalmából tartott ünnepi orgonahangverseny CD kiadása.
      Ez a kötet már megvásárolható a könyvtárban, kedvezményes 2500 Ft-os áron. Ezzel a jelenlévők éltek is, jó néhány példány gazdára talált a premier "hivatalos részét" követő kötetlen beszélgetés során, az igényesen kivitelezett szines oldalak szemlélésével. Alábbi képek felvillantják az első őszi könyves programot.
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-