HANGADÓ
2004. NOVEMBER ..

A Spektiva 8 millió forinttal támogatja a város civil szervezeteit

Az október 28-án megtartott képviselő-testületi ülés kellemes meglepetéssel szolgált a jelenlévők és a város vezető testülete részére. Korábbi hírekből tudni lehet, hogy a rétsági telephelyű Spektiva Kft az előző választási ciklus alatt kötött egy együttműködési megállapodást a várossal, melyben vállalta, hogy anyagilag támogatja a helyi intézményeket, alapítványokat, sport és kulturális tevékenységet. 
     Az önkormányzati választást követő időszakban viszont úgy tűnt, hogy ez a vállalás nem teljesül. A cég szándékaival kapcsolatban a képviselők nem kaptak egyértelmű tájékoztatást. Úgy érzékeltük, hogy a város új vezetőjével nem alakult ki az a kapcsolat, amelyben megfelelő módon lehet tárgyalni az együttműködés formáiról. Több, a témát érintő testületi ülés után úgy tűnt, hogy nem sikerül normalizálni a korábban gyümölcsöző együttműködést, és a megállapodást tartalma szerint realizálni.
     A kellemes meglepetés azért ért bennünket, mert a testületi ülésen Gresina István elmondta: Mint a város díszpolgára kötelességének érezte a segítő közreműködést. Felvette a kapcsolatot az üzem vezetőivel, elutazott Németországba is. Tárgyalásainak eredményeként a Spektiva Kft átutalta a korábbi megállapodásban rögzített összeget. Összesen nyolcmillió forintot, különböző számlákra, közvetlenül az érintett szervezeteknek, saját közösségfejlesztő céljaik megvalósítására.
     Köszönet a Spektiva Kft-nek a támogatásért. Tevékenységük jól példázza, hogy a cég vezetői ilyen módon is szeretnének részt venni a város életében, anyagi támogatással is hozzájárulni a városi feladatokhoz. Mindezt persze úgy, hogy közben jelentős helyi adót is fizetnek a város kasszájába. A támogatással az intézmények - iskola, óvoda, egészségügyi intézmény, művelődési központ - civil szervezetek, alapítványok és a sportszervezetek tudnak megvalósítani olyan célokat, amelyekre a fenntartói támogatásból nem jut fedezet.
     Köszönet illeti Gresina Istvánt, aki - mind mondta - annak ellenére, hogy jelenleg nem tagja a képviselő-testületnek eredményesen közbejárt a megromlott kapcsolat helyreállításában.
Rétság tehát gazdagabb lett 8 millió forinttal, a megvalósuló nemes célokkal és a város meghatározó üzemével helyreállt együttműködéssel.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-