A Hangadó című lap terjesztése

Városunk havonta megjelenő közszolgálati lapjának terjesztésére már sok módszert kipróbált a kiadó. A lap ingyenes, az a cél, hogy minél több olvasóhoz eljuttassa a város hivatalis híreit, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár programismertetőit, továbbá tudósítson Rétság életében fontos rendezvényekről, eseményekről, hírekről. 
     Több próbálkozás volt már a lap terjesztésére. Volt, hogy a művelődési központból és néhány helyen el lehetett vinni. Volt, hogy a polgármesteri hivatal közmunkaprogram keretében foglalkoztatott dolgozói hordták szét. Egyik sem bizonyult hibátlan megoldásnak.
      2004-ben a Polgárőr Egyesület tett egy felajánlást, hogy a nyomdától átvett újságokat hétvégeken saját aktívákkal kihordják, amelyért semmiféle díjat nem kérnek sem a kiadótól, sem a városi önkormányzattól.
      A 2006. december 28-i képviselő-testületi ülésen az egyesület elnöke bejelentette, hogy elnökségük úgy döntött, hogy a továbbiakban nem tudják vállalni a terjesztés feladatát.
      A művelődési központ kénytelen visszatérni a korábbi megoldáshoz, hogy a lapot több közforgalmú helyen hozzáférhetővé teszik, ahonan az állampolgárok díjmentsen elvihetik.
A terjesztésben 2007 januártól  résztvevő cégek, intézmények:

  • Művelődési központ előterében elhelyezett hírlaptartó
  • Városi Könyvtár
  • Polgármesteri Hivatal titkárság
  • Újságos pavilon a Balassagyarmat felé induló buszok megállójánál
  • Háziorvosi és gyermekorvosi rendelő váróterme
  • Fogorvosi rendelő váróterme
  • Coop ABC élelmiszeráruház
  • Postahivatal előtere
  • Barkács Áruház - Piac tér
További terjesztési helyek jelentkezését is várják. Amennyiben forgalmas üzlet részt kíván venni a lap olvasókhoz való eljuttatásában azt kérjük jelezni a muvkozpont@retsag.hu e-mail címen.

Előfizetési lehetőség
     Bár a város hivatalos újságja az interneten is elérhető. A visszajelzések szerint sokan olvassák akik már nem is élnek a városban. Többeknek igénye a nyomtatott példányt is kézbevenni. A kiadó figyel azokra az igényekre is, hogy elszámazottak, településünk iránt érdeklődők, a sajtó szervei is hozzájussanak a laphoz. Ezért új szolgáltatást vezet be, a postai kézbesítés előfizetésére.
     A Hangadó című lap ingyenes. Amennyiben valaki kéri, hogy részére postán minden megjelenést követően juttassa el a művelődési központ, akkor ezt a felmerülő postaköltségek megtérítésével az intézmény biztosítani fogja. 
     A postaköltséget előre, egy évre kell kifizetni. A díj 2007 évre - a postai díjszabás figyelembevételével - 1200 forint küldeményenként. Tehát ha valaki egy borítékban 2, maximum 3 példány küldését igényli, a díj akkor is egyszer fizetendő. (Esetleges különszámok megjelenésekor a kiadó a lapszámot a következő havi számmal együtt küldi meg, külön díj nélkül.)
     Igényét az igénylő nevének, postacímének (egyeztetéshez telefonszám megadásával) és a példányszám megjelölésével a Városi Művelődési Központ és Könyvtár címére kell eljuttatni. 2651 Rétság, Rákóczi út 26. Postafiók: 24. Vagy e-mailben megadni a muvkozpont@retsag.hu címre. Az igénylőnek az intézmény csekket küld, amelyre történő befizetés (vagy elektronikus átutalás) után megjelenést követő napon postázza az újságot. (2007. február 15-ig történő igénylés esetén az év előző megjelenéseit is kézbesíti a kiadó. Ezt követően a küldési időszak az igény beérkezésével kezdődik, és 12 hónapon keresztül tart.

Ha biztosan hozzá kíván jutni a Hangadó című újság minden nyomtatott példányához, vegye igénybe új szolgáltatásunkat!

Városi Művelődési Központ és Könyvtár
www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-