HANGADÓ
1998. FEBRUÁR 

Kalendárium 1998

Többek érdeklődésére közöljük, hogy elkészült a Rétsági Kalendárium legújabb kötetének kézirata. Terveink szerint a Hangadó következő számában már a megjelenését adhatjuk hírül.
A tartalomból.
     Szerkesztési alapelveink az első számhoz hasonlóak, melyek közül a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy rólunk, s nekünk szóljon.
    Kivonatosan közöljük a Rétságról szóló és az előző évben megjelent híradásokat. Igyekezünk helytörténeti érdekességekkel, s a mai kisváros életével foglalkozó írásokkal színesíteni az összeállítást. Az 1997-es esztendő legjelentősebb rétsági változásának a helyi honvédség megszűnését tartjuk, ezért több fejezet, visszaemlékezés is szól megalakulásáról, fennállásának tartamáról.

     Bemutatunk olyan rétsági származású tudósokat, kiknek emlékét Európa-szerte ápolják (s talán csak a szülőföld nem ismeri kellőképp a munkásságukat), idézünk a közelmúltban elhunyt népszerű író, ujságíró és sportoló, Surányi Endre rétsági visszaemlékezéseiből, s hírül adjuk néhány, ma is köztünk élő alkotó, értékteremtő törekvéseit.
     Őszintén reméljük, hogy valamennyi Kedves Olvasónk talál majd ez alkalommal is sok érdekességet benne!

www.retsag.hu
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-