HANGADÓ
2007. ÁPRILIS 

Új szolgáltatás a könyvtárban


Intézményünk, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2006. júliusában pályázatot nyújtott be a Nógrád Megyei Munkaügyi Központ Salgótarjáni Regionális Kirendeltségéhez azzal a céllal, hogy részt kívánunk venni a „Foglalkozási Információs Pontok a teleházaknál” című programban. 
     A pályázatunkat elfogadták, így egy fő, heti 20 órában a könyvtárban segítséget nyújt mindazoknak, akik ezt igénylik. Ennek a pályázatnak az az előnye, hogy a foglalkoztatott munkatárs bér és bér jellegű költségeit 100 %-ban az intézményünknek megtérítik. A munkatársunk fő feladatai közé tartozik a számítógépes segítségnyújtás, nyomtatás, fax küldése, fénymásolás, az Internet adta lehetőségekről tájékoztatás, segítségnyújtás ; az elektronikus ügyfélkapu használatának megismertetése, népszerűsítése, elterjesztése ; az ILS-Alapítvány „maholnap@p” pályaválasztási programjának népszerűsítése, az intézmény vonzáskörzetében élő álláskeresők, a könyvtárba betérő látogatók információigényeinek kiszolgálása, a részmunkaidős foglalkoztatásban rejlő lehetőségek megismertetése, népszerűsítése, elterjesztése – ha csak a legfontosabbakat említem. A nagy sikerre való tekintettel új együttműködési megállapodás megkötésére is sor került, melyben az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Salgótarjáni Regionális Kirendeltsége vállalta, hogy még több információt juttat el hozzánk az interneten elérhető foglalkoztatással, munkaviszonnyal kapcsolatos információk elérhetőségének megjelölésével, humánszolgáltatást biztosít a helyszínen – természetesen előre egyeztetett időpontra – több témában is, pl. munkavállalási tanácsadás, rehabilitációs tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, álláskeresési technikák. Foglalkoztatási programokról tájékoztatást küld, sőt a szükséges nyomtatványok letölthetőségét is biztosítja számunkra.
     Nógrád megyében tudomásunk szerint összesen csak 11 helyen működik hasonló tájékoztatás, és örülünk annak, hogy ebbe a tizenegybe a mi intézményünk is bekerült.

www.retsag.net
©Copyright
E-mail
Webmester
<vissza
^fel-